Helyes lehet ez a rutin? Nektek mi az arcápolási rutinotok? Miben különbözik az esti és a reggeli?
Szerintem rendben van, de a niat nem reggel és este is használod ugye?
Az én arcápolási rutinom:
Reggel: víz, koffein szérum, hidratáló krém
Este: lemosó, niacinamid vagy salicil sav, utána hiarulon sav
Van, hogy se nia se salicil akkor a hiarulonra argán olajat teszek.
Salicilsav és nia között ki szoktam hagyni egy napot általában amikor csak az argános kombó megy az arcomra.
Reggel: hideg víz, C vitamin szérum, hidratáló, fényvédő, ajakápoló
Este: olajos lemosó, géles lemosó, szalicilsav, hialuronsav, hidratáló
Néha: agyagos maszk
És ami nem kifejezetten a rutin része, de számít: nem eszem chipset, mert akkor úszik az olajban a bőröm
Szedek vitaminokat, ásványi anyagokat
Figyelek arra, hogy ugyan eleget
Nekem milyen a bőrtípusod?
Mert jónak tűnik a rutin, csak nem mindegy milyen a bőröd
Reggel: arclemosó, fényvédő
Este: micellás víz, arclemosó, hidratáló krém
Heti 1x agyagos maszk, heti 2-3x retinol, heti 2 hamlasztó
Reggel: langyos víz, fényvédő
Este: olajos lemosó, géles lemosó, niacinamid/szalicilsav/retinol (szalicilsav heti 2x, retinol heti 1x, nia majdnem minden nap), hidratáló krém.
Heti 1 agyagmaszk
Néha tonikot is használok.
Én bioboltban vettem fehér agyagot (van zöld is, ami zsírosabb bőrre ajánlott), 100g 650 Ft. Az összetevője csak kaolin, semmi más.
Viszont van egy magyar márka, a Maskaolin, kifejezetten agyagmaszkokat árulnak, némelyikében plusz összetevőkkel (cink, c-vitamin) én majd tervezem kipróbálni, ha elfogy a bioboltos, felhalmozni nem szeretem a termékeket. Ha valaki közületek próbálta, szívesen olvasom a véleményeket róla:)
Este olajos lemosó,habzó kamillás lemosó,micellás ,kollagènes szerum,ránctalanító krém.
Reggel csak habzó lemosó,kollagénes szérum meg fényvédő.
Hetente kétszer este cica-szérum és tretinoin krèm a kollagénes szérum meg a ránctalanító krém helyett.Kb így,van még C-vitaminos szérumom is,de emezt a kollagéneset jobban szeretem
Hello,
szerintem is teljesen okés a sorrend. (:
Nekem reggel: ha előző nap este szépen tisztítottam, elég a langyos vizes öblítés. Utána toner (G&G liquid moisture), utána C-vitamin szérum (Revox Just Vitamin C), ha igényli még az extra hidratálást, akkor egy krém (Neutrogena Hydro Boost), de hidratálos a fényvédőm is (Granier Ambre Solaire) ezért nyáron kihagyom a krémet.
Este: tisztítás: micellás víz (Hydro Boost), öblítés (nagyon fontos utána :D), majd mélytisztítok géllel (eleinte Love Beauty & Planet facial detox a zöld színű nemtudom milyen az, talán teafa olajos, de később CeraVe (: )tisztítás után viszont mindig ráhidratálok krémmel.
És ennyi :D meleg szívvel ajánlom a termékeket, ha valakinek érzékeny, vagy száradásra hajlamos bőre van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!