Vannak a retinol használatának veszélyei?
Nem tudom milyen konkrét veszélyre gondolsz. A magzatot károsíthatja terhesség alatt, és ha csak így felcsapod a bőrödre heti hétszer úgy hogy először próbálod akkor nyilván hámlani kezd a bőröd, meg érzékeny lehet tőle, de ez nem egy hosszútávon rendbehozhatatlan hatás, pár nap pihi, alaprutinnal aztán szépen ésszel kell visszavezetni.
Alapvetően a bőrcserélődési folyamatot gyorsítja meg, ezért is kell mellé fényvédő, mert hiába pörgeted a bőröd cserélődését ha rögtön lezúzatod UV fénnyel az új bőrt is...
Sokan hiszik hogy fényérzékenyítő, de ez tévhit, maga a hatóanyag fényérzékenyít, a fényvédő azért kell hozzá, mert a napfény 80%-ban felelős a bőröregedés látható jeleiért, tehát az alapból kell, különben hiába a nagy anti ageing ha mellé csapatod a napfényt rá...
Milyen veszélyre gondolsz esetleg?
Egyébként a legtöbb vizsgálat tretinoinra vonatkozik, csak a retinol is azzá alakul át a bőrben, én nem rég váltottam tretinoinra, na attól hámlott az arcom rendesen az elején még több év retinol után is.
Szerencsére már alszik a naturszappankát posztoló válaszoló, majd holnap érkezik a hülyeségeivel, hogy tele van mindne termék roszs dolgokkat meg ne kenj fel sok mindent, de neki király az alkoholos parfümös alverdéje :DD
Igazából ez egy oylan dolog hogy ésszel használva nem para, be kell tartani a szabályait, lassan bevezetve óvatosan, ápolva hidratálva mellé, fényvédőzve. Terhesen szoptatás közben nem használva... Igazából az egyik legrégebben bizonyított hatóanyag az anti ageingben évtizedek óta kutatják, a youtubeon találhatsz olyan review videókat hogy npk 9-15 éve használják...
Nem tudom, milyen veszélyei vannak. Alig találok róla infót a neten, csak annyit, hogy hű ez a csodaszer, és mindenki kenje. De önmagában az, hogy magzatkárosító, nekem már a gáz kategóriába rakja át, amit akkor se kenek szívesen, ha nem vagyok terhes. Valami olyasmit találtam, hogy "sejtelhalást" okoz a bőr faggyúmirigyeiben, innen a kevesebb pattanás. De nem vagyok biztos benne, hogy jól értettem. Illetve, youtube-on láttam egy két csajt, aki állítása szerint hosszabb ideje használ retinolt és úgy néz ki, mint egy viaszbábu, csak a szájuk mozog, semmi arcmimika...bár lehet, időközben botoxot is használtak...
Én tuti nem fogom kenni, nekem nem szimpi hatóanyag, és találtam enyhébb hatóanyagokat a problémáimra, amikkel most elégedett vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!