Tiszta arcbőr? Hogyan?
Először is tudni kéne az okát, mi miatt van ennyi gyulladt pattanásod és miteszered.
Lehet nem jó az arcápolási rutinod. Mindennap reggel este mosd át a bőröd arctisztítóval, hidratáld a bőröd krémmel, és használj Fényvédőt. A fényvedo azért is jó hogy lelassítsd az öregedést illetve hogy a napsugárzás hatására ne maradjanak meg a pattanás után maradt kis foltok. Ha ez az alap rutin megvan, akkor lehet használni niacinamid, retinol, c vitamin szérumot, szalicilsavat, agyagmaszkot. Ezek mind pattanás és miteszerekre jó.
Lehet az hogy belsőleg van probléma. Érdemes vérvételre menni, endokrinológushoz, fogorvoshoz, allergia tesztre.
Lehet táplálkozás miatt van. Próbáld meg minimalizálni a tejet, tejterméket. Ez nagyon sok embernél gyulladást okoz. Zsíros, nagyon fűszeres ételeket, cukrot, csokit kerüld. Sok folyadék, lehetőleg víz vagy gyógynövény tea. Sok gyümölcs, zöldség.
Lehet vitamin hiány is. Érdemes szedni A,B,C,D vitamint cinket és kollagént.
Hogyha semmi sem segít a bőrödön, akkor bőrgyógyász. Nekem krémet írt fel annak idején azokat még most is szoktam használni ha ki jön egy két pattanás. Nekem ami bevált az a zyndaclin, skinoren, effezel krém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!