Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Egy 3000ft hajnyírásér szokás...

Egy 3000ft hajnyírásér szokás még borravalót adni?Ti szoktatok még adni a fodrásznak pluszba ilyen drága sima hajnyírás után?

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 06:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
23%

nem mondtam hogy férfi és te se

csak személltetni akartam hogy nektek az a 3000 igazán ne számítson hú de soknak

2022. febr. 1. 22:06
 12/21 anonim ***** válasza:
44%

Én fizettem már férfi nyirasert mester fodrasznal 25 is, egy sima borbely alkalom is 10 körül van.

Nem 3000-nél kezdődik a drága fodrász :)

2022. febr. 1. 23:20
 13/21 anonim ***** válasza:
54%

3000 manapság kifejezetten olcsó még egy egyszerű férfi hajvágásért is.

Általában úgy vannak kialakítva a legtöbb helyen, hogy szándékosan nem ilyen kerek az ár. Tehát ha pl mondjuk 4690Ft mondjuk a listaár, akkor 5000-et szoktam adni és nem kérem azt a pár száz forint visszajárót.

2022. febr. 2. 10:38
 14/21 anonim ***** válasza:
33%

Falun még mindig 1000-1500körül mozog a férfi nyírás,pedig a kiadás vele ugyanannyi. Érdekes.

Mellesleg,én adnék borravalót,nem sokat,de adnék, főleg,ha rendszeresen jársz.

2022. febr. 2. 23:18
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Dehogy ugyanannyi. Szekberleti díj helyett majdnem teljes fodrászatot tudsz bérelni. De kifejezetten falun szerintem zsebből megveszed az ingatlant, ahol üzletet akarsz nyitni.
2022. febr. 2. 23:38
 16/21 anonim ***** válasza:

"Falun még mindig 1000-1500körül mozog a férfi nyírás..."

Hát ez érdekes... Gondolom falun is ugyanannyi jövedelemadót kell fizetni és a fűtés, áram sem olcsóbb...

Ha fél óra alatt végzel egy hajvágással, az bruttó 2000Ft-os órabér. Ha 100%-os a kihasználtság, azaz minden munkanapon, minden napszakban sor van a faluban lévő fodrászatod előtt és folyamatosan megállás nélkül tudsz dolgozni, az bruttó 350eFt-os bevétel egy hónapban. Hangsúlyozom bevétel! Tegyük fel a sajátod a helyiség, az eszközeid is már megvannak, nem most kell beruházni, így csak a rezsit kell kifizetned. Áram, víz, villany, felhasznált anyagok... Így lesz kb bruttó 260e-s, nettó 172-s fizetésed, ami megfelel a garantált vérminimumnak, úgy hogy meg se álltál egész hónapban folyamatosan dolgoztál. Hát ez tényleg "nagyon jó" üzlet!

Nem mondom, hogy ennyiből nem lehet megélni, én sem keresek sokkal többet. Csak annak a tükrében furcsa, hogy sokan itt az oldalon a fizetés témában írják azt, hogy ők nettó 500e alatt fel se kelnek a székből.

2022. febr. 3. 07:08
 17/21 anonim ***** válasza:
29%
Cimbi, falun 172 netto az olyan, mint BP-n 600k.
2022. febr. 3. 07:37
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem mondtam,hogy agyon keresik magukat a fodrászok,viszont az emberek (átlagosan nézve) fizetése miatt nem lehet sokkal többet kérni,mivel nem engedhetik meg maguknak sokan.

És ez nem kifejezetten férfi fodrász,amiről én írtam,azt nem tudom mennyi.:)

Igaz,arra nem gondoltam,hogy bérleti díj. Tegyük fel,hogy saját hely. A bérleti díj tényleg plusz területenként.

2022. febr. 3. 10:01
 19/21 anonim ***** válasza:

#17-esben van igazság.😅

Amúgy tudom, férfiaknak szól a kérdés, de gondoltam leírom, ha már ehhez kapcsolódik valamelyest, hogy én azért nem szoktam adni, mivel nem járok minden hónapban, csak kb. 6-12 havonta. Viszont akkor a mosás-vágás-szárításon kívül festik is, meg ilyen-olyan kezelések is vannak. Szóval akkora összegre jön ki a dolog, mintha havonta mennék csak vágatni. 20+ ezernél pedig szerintem nem feltétlenül számítanak az aprók. (Hozzáteszem, ha jobban fogok állni anyagilag és nem a zsebpénzt spórolom ki erre, én sem fogom elmulasztani.)

2022. febr. 3. 10:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Elvileg az ilyen szolgáltatóknak, mint a fodrász illik 10-15 % borravalót adni. Én emiatt mindig szoktam adni illendőségből, bár legszívesebben csak akkor adnék, amikor tényleg tetszik amit csináltak, és ilyen 100-ból egyszer van. Tehát én automatikusan adom a borravalót, de rossz szájízzel. Nem a pár száz forint miatt, hanem hogy legtöbbször szívem szerint a szolgáltatás árát se fizetném ki, mert egyszerűen nem vagyok elégedett vele, ráadásul a hajvágás nem egy könnyen kijavítható dolog (én nő vagyok), az idő, mire visszanő... Az, hogy 3000 Ft drága-e egy hajnyírásért relatív és sok mindentől függ (település, vendég anyagi helyzete, milyen minőségű az elvégzett munka), tehát hadd döntse csak el mindenki magának, hogy neki a pénztárcájához szabva hol, milyen minőség, miért cserébe drága. Igen, rossz hajvágásra nekem a 2000 Ft is drága, egyszer találnék egy jó fodrászt, 20-at se sajnálnék tőle... Én a borravalóval is hasonlóan vagyok, ha jó munkát végez valaki, akkor szinte bármennyit kifizetnék neki, ezt jelzem a szívesen adott borravalóval is. Bár szerintem egy szolgáltatónak az a legnagyobb dícséret, ha látja az ügyfelén az őszinte örömöt. Ehelyett legtöbbször mi van? A vendég alig várja, hogy kimenjen az üzletből de azért próbál jó képet vágni a hajhoz (ez azért gondolom látszik a vendégen), de a borravalót simán elrakják... Rengeteg fodrásznál jártam már és csak gányolnak, középszerű munkákat adnak ki a kezük alól, de a borravaló elvárás a részükről. Én ehhez alkalmazkodom, ha így van, adok, nem azon a pár száz forinton fog múlni... Nekem az a bajom, hogy ma már drágán sem találsz jó fodrászt, én már ott tartok bármennyit kifizetnék, csak vágják le a hajam, ehelyett 10.000/vágásért kísérletezek a fodrászokkal akik kb. a fejemen gyakorolnak hajat vágni...
2022. febr. 5. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!