Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Minden fodrász így végzi a...

Minden fodrász így végzi a szőkítést?

Figyelt kérdés

Most nemrég voltam egy fodrásznál, balayage szőkítést csináltatni, nagyon elrontotta..

Tegnap előtt elmentem egy másikhoz, ő már szépen helyrehozta.

Még mindig nem az igazi amit én akarok hogy olyan világos platina hamvasszőke legyen, de amit lehetett kihozott belőle, mert annyira tönkrevágta az előző fodrász a hajam (foltos lett az egész, sárga stb), hogy csak ennyire tudta kijavítani.

Az előző fodrász nem értett semmihez, a fejem tetejét szabadon hagyta egy nagy részben, meg az alját is..🤦🏼‍♀️ Konkrétan csak középre tett fóliát és szőkítőporos anyagot, a fóliából meg lógtak ki a hajam többi részei, kb a felétől. Nagyon sok részt ki is hagyott, szóval csak oda kent ahova épp gondolt vagy ahova pont hozzáért. Ez volt rajta 10 percig aztán lemosta és rátette a rendes színt a festéket de csak úgy hogy a kezével bemasszírozta mint egy sampont és így nyilván foltos lesz, ez is 10 percig volt rajta. A végeredmény rosszabb nem is lehetett volna.. Pedig én közben meg is kérdeztem hogy egyenletes lesz-e (mert a hajamnak két színe volt már alapból, felül sötétbarna, lejjebb meg szőkésbarna a korábbi szőkítések miatt) mondta hogy persze. Hát nagyon nem lett az, meg még foltos is mindenfele.

Ez a másik fodrász szépen felkente a szőkítőporos anyagot, rajtahagyta kb 10 percig. Aztán lemosta és ő is ugyanúgy csinálta hogy a festéket csak bemasszírozta, és ezt csak ilyen 2 percig hagyta rajta, ha volt annyi🤦🏼‍♀️ Így azért szebb lett mint volt, de így sem az igazi, így sem lett egyenletes. Én nem értem ezeket a fodrászokat, akiknél én eddig voltam. Sokat olvastam már ebben a témában, és egy profi fodrásznak egyenletesbe kell hoznia az egész hajat, miután felmérte az állapotát és színeit, és úgy helyrehoznia. Elvégre egy profi fodrásznak egyértelmű feladata lenne. De ezek meg csak fogják és úgy ahogy van rákenik az egészre mindenhova. Hát ép ésszel is felfogja az ember hogy biztos nem lesz egységes mert ahol eleve világosabb ott más lesz az eredmény mint az eleve sötétebb részeken. Nem értem egyeseknek ez miért nem megy. Nyilván elvárná a vendég annyi pénzért, hogy kifogástalan egységes munkát kapjon a haja, amiért fizet, nem egy foltos felemás hajat.

Most meg hogy mostam a hamvasító samponnal, a világos tincseket nagyon megfogta, felül meg a sárga résszel nem csinált semmit. De ha továbbra is így ezzel mosom az nem lesz jó, mert egyre csúnyább lesz egyre jobban meglátszik a különbség. Szerintem a továbbiakban tényleg csak felül a sárga résznél kéne megmosni vele és csak oda kenni.

De mégis még mindig annyira rossz, hogy muszáj lesz továbbra is helyrehozni, és azt mi fogjuk itthon anyával (ő amúgy valamennyire ért is hozzá, ezeknél a fodrászoknál meg bőven jobb, konkrétan elég ha az embernek van szeme és egy két eszköze). Nagyon megbántam hogy fodrászokhoz mentem, ennyi pénzért már ezerszer jobban meg tudtuk volna itthon csinálni. Hiába írják mindenhol hogy nem szabad otthon próbálkozni a szőkítéssel, hát az se jobb ha fodrászokban bízva fizetsz nekik és azt veszed észre 30-40 ezred elmegy és olyan a hajad hogy sírni tudnál.. Nekem nagyon nincs szerencsém a fodrászokkal :/

Emlékszem régebben ilyen két éve, magamnak szőkítettem és mindig olyan szép volt hogy mindenki azt hitte fodrász csinálta. Nem használtam minőségi termékeket, de figyeltem rá hogy amennyire csak lehet ne roncsolódjon. Szőkítőport eleve nem használtam mert az teszi tönkre nagyon a haj szerkezetét. Nem 12%os hidrogén-peroxidot használtam hanem csak 9%osat. Meg egy egyszerű palette hamvas, vagy jegesszőke hajfestéket vettem két dobozzal. Mikor festettem, a festékbe belekevertem az oxidot, összekevertem és azt kentem a hajamra egy hajfestő ecsettel. Oldalról és elölről láttam hova kenem, hátul meg csak ahol éreztem hogy mettől kell, húztam pár tincset hogy olyan szebb hatása legyen, ennyi. És én sokáig rajtahagytam olyan 30-40 percig. Szerintem egyértelmű hogy a rendes festéket főleg ha nincsenek benne olyan roncsoló anyagok hogy leégjen a hajad (mint 12%os oxid meg szőkítőpor), sokáig kell rajtahagyni hogy jól kiszőkülj, nem 2 perceket.. Úgy jó hogy semmit nem csinál vele. És nekem mindig olyan szép lett az eredmény tényleg, szép világosszőke volt a hajam. Nem égett le semmi baja nem lett. Csak aztán úgy voltam vele hogy inkább én is profi szakemberre bízom a hajam, hát meg is bántam.

Szóval itthon fogjuk helyrehozni, csak még most egy kis időt várunk vele, hadd regenerálódjon. Aki innen ért hozzá, mit ajánlana hogy csináljuk, hogy hozzuk egyenletesbe?

Az a tervünk hogy csak felülre kenünk először, sokat és vastagon. Aztán a maradék pár percbe alulra is, mert ott már szürke annyira hamvas lett, úgyhogy úgymond azon is világosítani akarunk a színén. Úgy nagyjából szerintem egyenletes is lesz. Később meg majd egy idő múlva a következő festésnél meg egybefessük a két részt, és úgy már biztos egyenletes lesz teljesen.

Így tervezzük, de akinek van valamilyen ötlete az írja már le nekem, köszi :)

És tapasztalatokat is írjatok ezzel kapcsolatban, minden jöhet kíváncsi vagyok

2022. jan. 9. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:
52%
Valamikor a bűnözők
2022. jan. 9. 23:23
 2/2 anonim ***** válasza:
Az első szerintem jól csinálta a fóliazást. Fejtető közelébe azért nem raknak, mert a fej melege épp elég a szőkítőnek. Az aljára pedig általában akkor nem raknak, ha tudják előre, hogy vágni fognak a hajból, vagy mert elég világos és kompatibilis a tonerrel is. Viszont a tonerek hatóideje 15-20 perc, ezt nem is értem miért mossák le 2 perc alatt.
2022. jan. 10. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!