Zsíros pattanásos bőrre melyik a legjobb micellás víz vagy bőrápolási termékek?
Igazából az erős lemosók nem jók a zsíros, aknés bőrre, mert kiszárítják azt és még több zsír termelésére serkentik.
Tinédzser korom óta küzdöttem nagyon problémás bőrrel, nekem már felnőttként ezek váltak be:
1. Lemosás: Naturland mosdókenőcs (Unguentum hydrophilicum nonionicum) reggel és este. A sminket is lehozza, patikában kapható.
2.a Tonizálás reggel: Vizes vattára csepegtetett teafaolaj. Fontos, hogy vizes legyen a vatta, mert úgy nem marja ki a bőrödet.
2.b Tonizálás este: Natúr rózsavíz. Elsősorban keleti boltokban lehet kapni.
3.a Hidratálás reggel: 50 faktoros naptej, az érzékeny bőrre ajánlott télen is. (Én Garniert használok, náluk kapható hipoallergén változat.)
3.b Hidratálás este: Gyógyszertári Cremor aquosus alapkrém. Szintén patikában kapható.
Nekem ezek fél év alatt teljesen rendbe hozták az arcomat, jelenleg már alapozót sem használok. Fontos, hogy türelmes légy a bőröddel, ne gyötörd és hidratáld megfelelően. Ezek mellett érdemes étrendet is váltani, számomra a tej elhagyása is sokat számított.
Ilcsi fekete vagy zöld szappan arcmosáshoz.Ilcsi termékeket az Ilcsi webshopban tudsz venni, vagy Ilcsivel dolgozó kozmetikusoktól.
Lehet ezeket elég lesz használni csak este egy idő után, reggelre meg elég a langyos vizes arcmosás.
Használhatsz Geek&Gorgeous bha savat este arcmosás után.Napi, vagy minden másnap rendszerességgel.Ezt Dm-ben is lehet már kapni.Ha nagyon szárít, használd ritkábban.
Este és reggel bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krém, reggel fényvédőzz is SPF30-al.
Konkrét pattanásokra Ilcsi ichtiolos korrektor.
Emellett járhatnál havonta kozmetikushoz kezelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!