Nagyon sok aknem, pattanásos jött elő, van valami bevallt modszseretek, termeketek ellene?
Az én 14 éves lányom is így van szegénykém, zavarja is rettenetesen. Nálunk nem nagyon vált be semmi, a havi egy kozmetikus után mindig jobb pár napig, de aztán megint jönnek az újabbak. Teljesen el van keseredve a lányom, pedig "csak" a homloka érintett, más nem.
Nem vált be a tini tonik, az élesztőtabletta es egyéb pattanás elleni kenőcsök sem. Viszont nem nyomogatja, legalább ennyi jó van benne.
Én meg a 2., de erre már biztosan rájöttél :)
Szívesen, nincs mit. Csak nem szeretek olyasmit "reklámozni", amit csak az orvos írhat fel, azért nem írtam egyből. De bőrgyógyászhoz mindenképp érdemes elmenni a problémával.
Ha nem próbáltatok rakjatok rá piszok erős mentolos fogkrémet.
Szrintem hasznosabbnak bozonyult annó mint a tonic vagy kozmetikus.
Hosszútávon hatásos, egy hónap használat után látszik már.
Úristen milyen baromságokat írnak itt egyesek...
Kell egy jó arcápolási rutin, enélkül nem lehet szép bőre senkinek sem. Reggel este arctisztító, hidratáló krém. Pattanásokra nagyon jó a niacinamid, retinol, hámlasztó, foltokra a c vitamin szérum. Oda kell figyelni az összetevőkre, ne tartalmazzon alkoholt, parfümöt, illatanyagokat.
Ki kell vizsgáltatni magad, vérvételre, fogorvoshoz, endokrinológushoz, allergia vizsgálatra, bőrgyógyászhoz kell elmenni.
Vitaminok közül fontos az A,B,C,D,E, cink, kollagén.
Bőrgyógyászati krémek közül ami nekem bevált az a zyndaclin, skinoren, aknemicin krém.
Ne piszkáld a bőröd, ne nyomkodd, mert behegesedik. Használj külön törölközőt az arcodra. Párnát 3 naponta cseréld. Hajad ne legyen zsíros mert ahogy a bőrödhöz ér azt is bezsírosítja.
Arcápolási márkák amik nekem beváltak az a cerave, the ordinary, revox, la rosche posay. Belsőleg jó lehet a kamilla, csalán, zöld tea ezek gyulladáscsökkentők, méregtelenítők. A kávé és a tejtermék okoz sok embernek pattanást ezt érdemes hanyagolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!