Miért van az, hogy alig lehet beszerezni tretinoin tartalmú krémeket?
Egész Európában vényköteles elvileg, de abban sem vagyok biztos, hogy vénnyel kapható-e egyáltalán Magyarországon. Miért van így, ha ez az legfőbb anti-aging összetevő?
Értem, hogy erős hatóanyag és emiatt veszélyes, de én simán kiadnám mindenkinek, a betegtájékoztatóba beleírnám, ami fontos, és aki nem tartja be, lehámlik a bőre, az így járt. Annyi veszélyes gyógyszert meg simán szedetnek az emberekkel, nem értem.
Annyira macerás beszerezni.
“ A retinol a tiszta A-vitamin szinonimája, a retinoidok családjába tartozó hatóanyag, a retinolsav (vagy más néven tretinoin ) nem vényköteles változata.”
Olyat meg kapsz akarhol. En nem kiserleteznek a sajat szakallamra, mert a bor pont nem az a dolog amivel celszeru kiserletezni
Azért vénykötles, mert fejlődési rendellenességet okozhat a magzatban, ha a nő aki használja, éppen terhes a használat alatt. Valahol azt is olvastam hogy a megszületett csecsemőben is okozhat rendellenességet, (anyatejjel esetleg átjuthat), ez nem biztos, de érthető okokból az ilyet nagyon nehéz kutatni. A nyugati gyógyszerészeti irányelvek megpróbálják a bármilyen módon mérgező gyógyszerek beszerzsét korlátozni.
omg.
nagyon fogyatékos váalszokat kaptál.
egy paper-t sem linkeltek ami igazolná a vélelmezett veszélyeket.
also, a tretinoin indikáció között szerepel az anti-aging:
megfelelő használat pedig, ahogy a linkel forrás mutatja, biztonságos. amire érdemes figyelni:
1. fokozza bőr fényérzékenységét, ezért min. spf 50-es arckérmet használj, kerüld az uv kitettséget, hordj megfelelő védőruhát (pl. karimás sapka)
2. kezd alacsonyabb koncentrációval
3. légy fokozatos
4. konzultálj olyan dermatológussal aki ért is a témához, ne az utolsó vidéki, kretén sztk-s nyomoronccal
Rendelni kell a netről angol nyelvű oldalakról. Én Indiából rendeltem az enyémet, 2,5 hét alatt megérkezett és egy tubus kb. 2-3 ezer forintba került átszámítva.
De ha nem tudsz angolul és béna vagy a google keresésben, akkor a krémmánia.hu fórumáról is rendelhetsz 5-6 ezer forintért.
(A magyar patikákban 10 ezer forint kb. egy tubus.)
skinorac.com - A tretinoin reddit fórumán ajánlották rengetegen.
Szállít Magyarországra és nagyon olcsó! Gyanús, hogy aki a krémmánia fórumán árulja háromszor ilyen drágán, az is innen rendeli. Rendeltem egyben 6 tubus 0,05-öst, 6 tubus 0,1-est és a 0,05-ös tubus darabja 1450 forintba, a 0,1-es tubus 2100 forintba kerül így. Találtam az oldalra kuponkódot is, úgyhogy még lejött a 60 dolláros végösszegből 12 dollár. Ja és a szállítás 17 dollár, ha 100 dollár alatt rendelsz, amúgy felette ingyenes. Sok másik cuccot is árulnak, szóval lehet valaki össze tud állítani értelmesen 100 dolláros csomagot is, hogy a szállítás ingyenes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!