Kopaszon, ill. kopaszítva is korpásodhat a fejbőr?
Fejtetőm egyre hajmentesebb, tehát kopaszodik. Lassan eljön az időszak, amikor jobban néznék ki kopaszon, mit kopaszodó fejjel. De mivel korpás a fejbőröm, nem tudom eldönteni, ha lenyírom nullásra, akkor megszűnik, megszüntethető a korpásodás?
Néha kisebesedik kicsit. Tehát, olyankor nem lehet(ne) leborotválni.
Ha pedig továbbra is korpásodik a fejbőr, akkor az nagyon gáz lesz haj nélkül. :-o :-( /éjjel - nappal sapkát viselek majd, mint Vujity Tvrtko /
Természetesen voltam bőrgyógyásznál. Írt fel kenőcsöt és patikai sampont, de semmi eredményt nem hoztak. Emellett elmagyarázta, mitől van. Ugyanazokat lehet olvasni a neten is. Hozzátette megjegyzésként, van az a régi mondás, ha létezne a kopaszság ellenszere, akkor nem lennének kopasz emberek. A korpásodásra is ez jellemző. Próbálkozni kell evvel, avval a samponnal, korpásodás elleni szerrel, kinek ez, kinek az hatásosabb. Azóta próbálkozom. Jó ideje a Schwarzkopf Seborin Sampon és hajszesz bizonyul a leghatásosabbnak. A Nizoral sem rossz, de attól nagyon kiszárad a fejbőröm, azután testápolózni kell másnap.
50 éves vagyok, nekem már jól áll a kopasz fej (gondolom) Mivel jelenleg is 5 - 10 mm a hajam (ahol még van), tehát nem sokkal több, mint a tar fej.
Még mindig kíváncsi lennék, kopaszon is korpásodik a fejbőr???
Nekem pedig az nem ér semmit (mármint a Head & Shoulders). Erre mondta az orvos, nem vagyunk egyformák, ki kell próbálni többet, majd rájön az ember, melyik működőképes.
Ettől tartottam! Ebben az esetben nem lehet leborotválni csak, amikor megfelelő a bőr állapota. De, ha rosszabb a helyzet, akkor jó ronda lehet a látvány. Marad a kalap. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!