Hogyan szoktassam le magam a köröm körüli bőr rágásáról és mennyi idő után várhatok javulást?
ha igényes vagy és adsz magadra, nem rághatod a bőrt, ennyi
ha nem akkor bukott a dolog
elhatározás kérdése, de azt kell mondanom, hogy erről leszokni nem lehet, maximum megállni a rágcsálást. én gyerekkorom óta kényszeresen véresre rágtam a körmömet. képzelheted milyen ronda volt a kezem, iszonyúan szégyelltem. 15 éves koromban végül elhatároztam, hogy abbahagyom. nagy lelki erőfeszítés árán sikerült, de mai napig (20 éves vagyok) egy-egy stresszesebb helyzetben bennem van a kényszer, hogy újra tövig rágjam őket. amúgy 5 éve folyamatosan hosszú körmöm van, mindig csak a végéből reszelek, mert félek, hogy ha levágnám teljesen rövidre, akkor újra elkezdeném rágni.
szóval sajnos nincsen csodaszer, aminek hatására egyik napról a másikra abbahagynád, minden csak akaraterő kérdése. szerintem 2-3 hét, max 1 hónap amíg nehéz lenne, mert miután szépen helyrejött a bőröd, biztosan kétszer is meggondolnád hogy lerágd újra.
Addig mártogasd a kezedet sza*rba ameddig megunod ,h a sz*ros börödet rágcsálod :D
bocsi de nekem ezt tanácsolta anyum még kis koromba:D csak hypoval...Azota nem is rágom :D
Én nem rágom, hanem tépkedem a körömágybőrt. iszonyú szokás, nekem is nagyon csúnya lesz a kezem tőle. néha nagyon csúnyán feltépem, olyankor kényszeresen igazgatom bőrvágó ollóval. ha megállom, hogy pár napig nem csinálom, akkor nekem 1 hét alatt rendbejön. főleg akkor csinálom, ha ideges vagyok vagy feszengek, ilyenkor fel se tűnik...
nagyon jó lenne már végleg leszokni róla, szerintem csináltass műkörmöt, lehet, hogy én ezt fogom. ha szép a körmöd, talán kisebb a késztetés a rágásra, tépkedésre, hiszen elcsúfítja a kezed.
énis rágom:S
amikor műkörmöm volt akkor nemrágtam meg nem is volt ugy kiszáradva a kezem hogy rágjam,de amióta lelett véve egyből kiszáradt és megint kezdtem rágni az ujjamon a bőrt...
amikor elkezdem rágni,akkor bekenem testápolóval,ugy nincs annyira gusztusom hozzá:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!