Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ajakkiszáradás ellen mit tegyek?

Ajakkiszáradás ellen mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 éve egy bőrgyógyászati kezelésem volt, az akneea miatt. A gyógyszer egyik mellék hatása az volt, hogy nagyon száradt az ajkam. És ez a probléma jelenleg is megvan. Nem tudom, hogy mit tegyek. Ajakbalzsam nélkül soha nem lépek ki, de mindig csak jön fel a bőr az ajkaimról. Már nagyon idegesitő. Segitsetek! Már annyi mindent kipróbáltam, de semmi nem használt. Mit ajánlotok?
2008. dec. 9. 20:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is ezzel a problémával szenvedek, de nekem nem gyógyszer mellékhatás hanem alapból ilyen. Én is kentem már rengeteg féle ajakbalzsammal, zsíroskrémmel, még testáplóval is. Kipróbáltam az oriflame-s többcélú bőrápoló balzsamot is. De semmi nem segített:S
2008. dec. 9. 21:00
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
paraffin?
2008. dec. 9. 21:32
 3/11 anonim válasza:
51%
Szia! keresd fel a kozmetikusodat én a carmexet vagy az Ilcsi féle csókbalzsamot ajánlom nagyon jo 3 nap alatt elmúlt a problémám.Labellot ne vegyél olyan anyag van benne ami szárit hogy minnél többször használd
2008. dec. 9. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
15%
Ahha..Én meg mondok egy ingyenes dolgot..Nyald a szádat..Ez nemvicc...De csak otthon,mert az utcán kifújja a szél..Nekem bevállt;)
2008. dec. 9. 22:00
 5/11 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak: Nem használ. Mindig rágom le a bőrt, nyalni is szoktam, de nem segit. Már az agyamra van menve:(
2008. dec. 9. 22:05
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
juuj én azt utáltam :@ .. inkább hordok ki már magammal azt a zsirt xD :) és bent annak segiteni kell.nem röktön de segit és mindig ahogy lement a szádról már tegyél is rá újra
2008. dec. 9. 22:15
 7/11 anonim ***** válasza:
74%

Remélem azt tudjátok, hogy ha sokat kenitek ilyenekkel a szátokat leviszi a természetes védőrétegét és utána sosem bírtok leállni vele. és egyre rosszabb lesz.

Lehet allergiás vagy a benne lévő anyagra, magyarul amivel bekened az szárítja ki a szádat.

Kenj rá mézet ha otthon vagy. Jó vastagon és mindig kend újra. Ha utcára mész ajakbalzsam de ne illatos, színes cukorkaízű hülyeség legyen. Pl egy sima kék labello vagy nivea.

Ha nyalogatod a szádat az a lakásban is csak kiszárítja. Max akkor lehet "jó" ha nincs nálad semmi amit kenj rá és már nagyon rossz, meg cserepes, akkor kicsit megnyalod és puhább lesz. de többet ártasz vele...

Hetente 2szer radírozd a szádat. Fogmosásnál finoman dörzsöld át a fogkefével, majd vastagon kend be hidratálóval, mézzel, valamivel.

Ha semmi sem segít, akkor orvos. De nem tudom ők mit tudnak tanácsolni, ami használ is.

2008. dec. 10. 01:13
 8/11 anonim ***** válasza:
88%
En csak vaselint hasznalok, ejjel jo vastagon kenem, napkozben pedig normalisan, nem mindig, csak amikor erzem hogy kell. Nappal kistegelyest hasznalok. Bar kulfoldon elek, de szerintem otthon is lehet kapni. Itt millioan hasznaljak a vaselint a szajra, direkt lehet kapni szajapolokent, szerintem a legjobb.
2008. dec. 10. 02:34
 9/11 anonim ***** válasza:
52%
szia! alkohollal le kell mosni az ajkad, de ne sokáig csináld, hanem 2szer húzd végig rajta a vattapamacsot és kész! az a jó ha csíp mert öli a bacikat! nekem ettől múlt el a tavaly novemberben kezdődő és márciusban véget érő ajakszáradásom. Márciusban kaptam az alkoholos tanácsot és nagyon bevált!! hajrá!
2008. dec. 10. 11:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Iszol eleget? Mert kenegetheted a szádat bármivel, ha dehidratált a szervezeted, mert ekkor csak a rehidratáció a megoldás...Szóval igyál minél több VIZET!!! Meg kenjed sok mézzel. És ne használj paraffint, mert ahhoz nagyon hozzászokik a bőr, és utána állandóan kenheted majd vele a szádat.

(amúgy a számomra egyetlen hasznos válasz miért lett lepontozva??? Talán mert olyan sok csőlátású ember van, hogy úgy vélik, hogy egy problémán csak a szintetikus dolgok segíthetnek???)

2008. dec. 10. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!