Fogalmam sincs, milyen egy helyes arcápolási rutin?
A bőrömről: erősen hajlamos pattanásokra, inkább zsíros mint száraz, de nem vészesen ; van egy májfoltom és sok sok pattiheg ; nem allergiás/érzékeny semmire
Szeretném, ha eltűnnének a pattanasaim és csak úgy általánosságban szebb bőröm lenne.
Amit már régebben beszereztem: Balea Med lemosó, revox szelicilsav, akneroxid, cerave (és mixa) hidratáló, fényvédő.
Olvasgattam, és majdnem az összes szérumot istenítik a bőrápolással kapcsolatos oldalakon, de hát az összeset mégsem használhatja az ember. Hogy válasszam ki, nekem melyik kellene? Mályfoltra az azaleinsavat olvastam, hogy hatásos. C vitamin szérumon gondolkoztam még, de jöhetnek a tanácsok, szívesen fogadom őket :) (Az is érdekelne, heti/napi hányszor használjam melyiket)
Nekem nincs nagy arcápolási rutinom, viszont teljesen szép, nem fényes, nem pattanásos az arcom (csak menstruációs időszakban az néha).
Én belülről ápolom leginkább, tehát vitaminokkal (nem hajvitamin), minimum 2 liter vizet iszok napi szinten, fogyasztok gyümölcsöket és kevés zsíros és olajos ételt eszek.
Reggel és este hideg vízzel megmosom az arcom, van, hogy hideg-meleg váltott vízzel is, néha használom a Garnier 3in1 terméket, főleg a pirosbetűs napokkor, és néhanapján az arcomat bekenem este mandulaolajjal ( [link]
Odafigyelek, hogy mit eszek és iszok. Tudod, az vagy, amit megeszel. Az egészségtelen vackokat kerülöm.
30 éves vagyok, és nagyon szép a bőröm.
(Tudom, jönnek majd a km-es sorokkal rendelkező arcápolási rutinosak, akik le fognak engem szavazni, de nem érdekel. Leírtam a sajátomat, hogy lásd, nem kell feltétlen vagyonokat költeni arra, hogy szép legyen az arcod.)
1: Örülünk neki, hogy te ilyen szerencsés vagy.:) De tudod attól, hogy neked nincs problémás bőröd, másnak még lehet.:)
Habzó arclemosó, fényvédő nappalra mindenképp, este szérumot is tehetsz fel (hyaluron, niacinamide, azelainsav, attól függ, mi kell a bőrödnek), és/vagy hámlasztót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!