Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mivel ápoljam a hajamat?

Mivel ápoljam a hajamat?

Figyelt kérdés

Tudni illik, mindig is vasaltam a hajam, egészen 14-15 éves korom óta . Mindig is tört a hajam emiatt (gondolom)

Aztán 1-2eve elkezdtem ezt csökkenteni , és már heti 1x-2x vasalom , de azt is azért, mert fel volt nyírva a hajam hátul , és most ahogy növekszik, teljesen kiállnak a többi haj közül …

Hiába vágatom le a hajam úgy tűnik és hiába vettem olaplexes termek családot, a hajam ugyanúgy törik és hullik … Pedig már nyakig érő hajam van .. És tényleg ha vasalom is azt is megfelelő hovedelem és fokozat mellett teszem , 1 héten 1x-vagy 2x … általában így is felkotve tartom a munkám miatt .. hetente 1x mosok hajat, utána szoktam vasalni a hajam egyébként.

Mit tegyek már a hajammal? Az olaplexet 2x-3x használtam eddig, lehet hogy mindennap kene vele hajat mosnom ?

2021. júl. 22. 03:46
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha sokat van felkötve a hajad, attól is töredezik.
2021. júl. 22. 08:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos mindennap 13 órán keresztül, muszáj a munka miatt :(
2021. júl. 22. 09:21
 3/6 A kérdező kommentje:
Tűnik helyett hullik*
2021. júl. 22. 09:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Először is: ha semmi nem segít, és csak hullik a hajad, érdemes kivizsgálásra menni, nincs-e valami egészségügyi problémád. Sok minden okozhat hajhullást, a legegyszerűbb a vitamin- vagy a vashiány (nekem pl. utóbbitól szokott durván hullani).

Ha nincs belső problémád, ezeket javaslom: hagyd el teljesen a hajvasalót, de még ha muszáj is néha, minimum a hajszárítót hagyd el, mert az is szörnyen roncsolja. Hetente max. egyszer-kétszer moss hajat, és mindig használj a hajhosszra bőven balzsamot és hajpakolást. (én a gliss kur oil nutritive hair repairt használom, nekem ez vált be legjobban, de kísérletezd ki - nem biztos, hogy neked is az fog a leginkább használni, amit sokan reklámoznak!) A hajadat csak nagyon óvatosan fésüld, és vizesen csak akkor, ha balzsam van benne; hajmosás után használj hajvégápolót! A törölközővel ne dörgöld durván a hajadat/fejbőrödet, csak finomat itatgasd róla a vizet, és még jobb, ha egy pólót használsz törölköző helyett.

Amikor csak lehet, kerüld a copfot, amikor pedig muszáj felkötnöd, akkor is igyekezz nem túl szorosra, hogy kevésbé törjön.

Kísérletezhetsz rizsvizzel, ricinus- vagy argánolajos pakolással.

Szedj valamilyen hajvitamint - szerintem a dm-es Mivolisnál nincs jobb, nekem jól szokott hatni.

2021. júl. 22. 11:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm, megfogadom a tanácsokat !❤️
2021. júl. 22. 11:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindig nagyon szorosan van felkotve, utalom ha laza … 😢
2021. júl. 22. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!