Kiknek van rasztahajuk? Mi jellemző a rasztákra?
Csak kiváncsiságból kérdezem meg,hogy kiknek van raszta hajuk?A raszta hajuaknak van egy külön vallásuk?Vagy ők máshogy gondolkodnak a világról?Mi jellemző rájuk?
Ha tudjátok a válazsokat légyszi irjátok le!!!
- a rasztafarizmusról. én is raszta vagyok, nekem először volt meg a hajam, aztán az életérzés. :)
az első válaszadó téved nem Bob Marley a világ közepe,hanem Jah,vagyis Hailé Selassié,az első fekete etiópiai császár,őt tartják Jézus után a második messiásnak...és igen van vallásuk a rasztafári ami erről az emberről kapta a nevét mert a Ras egy uralkodói jelző...
de raszta haja nem csak a rasztafári vallásúaknak lehet,bárki csináltathat akinek tetszik, és ugyanígy a valláshoz sem szükséges raszta hajúnak lenni...
hát a világról való gondolkodásuk..az ígéret földje nekik Etiópia,minden rossz forrásának babilont tekintik,mert az a romlott világ a szemükben...úgy vélik az igaz raszták haláluk után Etiópiába kerülhetnek,ahol Hailé Selassié uralkodott
Bob Marley nem a világ közepe nekik,csupán profétának tekinitik,de a legnagyobbnak hiszen marley a zenéit nem csupán előadta de a koncertjei olyanok voltak mint egy mise a keresztény hitvilágban,egy istentisztelet
Jellemző a vallásra a raszta haj,(ha van) vegtarianizmus, némelyek a raszta hajukra henger alakú turbánt tekernek,szertartásos vagy nem szertartásos füvezés,a reggae zene hallgatása
ez röviden tömören,amit el tudtam mondani,de googlebe hogy rasztafaianizmus és ott bővebben olvashatsz
remélem tudtam segíteni
ui.: az első válaszadó tévedett sokban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!