Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Milyen szőrtelenítési módszert...

Milyen szőrtelenítési módszert ajánlanátok nekem?

Figyelt kérdés

Totál el vagyok keseredve. Már mindent megpróbáltam a legolcsóbbtól a legdrágább árkategóriáig. Érdekes módon, hogy csak a lábammal van gond, a testem többi területén nincs problémám.

Kamaszkoromban mindig borotváltam a lábam, és soha nem volt semmi gondom. De egyszer, hirtelen minden kaotikus lett. Nagyon száraz bőröm van, és emiatt elkezdtem érzékeny bőrre való borotvahabot használni, és utána direkt száraz bőrre való hidratálót kenni. Igyekeztem csökkenteni a borotválkozás mennyiségét, és minden tusolás után hidratálni, mert folyamatosan sivatag volt a lábam. Pedig direkt száraz bőrre való med típusú tusfürdőt használok, de ugyanolyan könnyen szárad a bőröm, mint az olcsó árkategóriás, mindenféle parfümmel összekevert tusfürdőknél.

De minduntalan száradt a bőröm és egy idő után elkezdett sebes lenni a borotválkozás helyén, pedig nem vágtam meg magam. Olyan mintha egyből szőrtüsző benövés jönne létre a borotva után - pedig már használtam egyszer használatos, de 2000 forintos borotvát is...

Ekkor elkezdtem járni kozmetikushoz. Több helyre voltam, cukor és sima gyanta is volt már használva, de minden kozmetikus csak panaszkodott, hogy egyszerűen nem fogja meg a gyanta a szőrszálaimat. Nem a hosszúság miatt, mert az elegendő, sőt, pont ideális volt mindig, de valahogy nem tapad hozzá a szőröm a gyantához és csak a bőröm felső hámsejtjét vitte le a gyantapapír.

Majd jött az epilátor is, először egy olcsó eszközzel próbáltam, majd többször kölcsönkértem egy barátnőm méregdrága modelljét is. De hiába. Nagyon vékonyak a bőrszálaim, és nem tövestől tépi ki az epilátor, hanem elszakítja őket (és jobb esetben a kibújt bőrnél szakadnak el, de sokszor a szőr vége, vagy közepe törik le, amikor már olyan kicsi lesz, hogy nem lehet újra átmenni rajta).

Már fogalmam sincs, hogy mit tudnék csinálni.

Valaki járt már hozzám hasonlóan? Van bármi tippje?

2021. máj. 11. 09:35
 1/3 A kérdező kommentje:

Illetve még egy nem elhanyagolható tény:

Egészséges vagyok, szedek vitaminokat, a zöldség-gyümölcs bevitelem is rendben van. Nincsenek hormon gondjaim, szóval nem hiszem, hogy ilyen jellegű lenne a probléma.

2021. máj. 11. 09:42
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg hiába érzékeny bőrre ajánlott termékeket használsz, azokban is van valami, ami téged irritál. Sajnos csomó ilyenben van ugyanúgy szemét. Ha ez megoldódna, szerintem újra nem lenne probléma a borotvával.
2021. máj. 11. 13:52
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Lézeres szőrtelenítés. Nem feltétlenül a 6-8 alkalmas, egyenként 20-30 ezres kezelésekre gondolok, akár egy otthoni IPL gép is jó lehet, de előtte feltétlenül menj el szakemberhez, aki ezzel foglalkozik és kérj tőle tanácsot.

Ha azt mondja túl világos a szőrzeted, még akkor is marad egy lehetőség. Elektrolízises szőrtelenítésnek hívják.

2021. máj. 11. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!