Csajok! Tudnátok tippeket adni pattanások eltűntetésére? Már nagyon régóta csúnya a bőröm és 24 évesen elég sokat levesz az önbizalmamból, hogy még mindig úgy nézek ki, mint egy tini.
Az a baj, hogy mint irtad is, ezek nem sima pattanasok, ezek altalaban hormonproblemara utalnak vagy etelallergiara.
Mindenkeppen orvossal kene konzultalni es kideriteni az okat. Esetleg magan borgyogyasz nem johetne szoba? Illetve egy allergiatesztet is csinaltathatsz, hivd fel a haziorvosodat, talan beutal most is.
Szerintem érdemes lenne orvost váltanod, mert ezek nem csak egyszerű pattanások.
Érdemes elmenni vérvételre, allergiatesztre.
Nekem akném volt 1 évig kellett rá nagyon erős gyógyszert szednem az segített csak.
Haj es borvitamin szedese
C vitamin 500-1000mg
Se glutent, se tejtermeket nem szabad fogyasztanod
Nekem is csunya cisztas aknem van/volt 15 eves koromtol kezdve, most 30+ evesen hogy elhagytam teljesen a tejtermekeket(nagyon ritkan laktozmentes dolgokat veszek) es a glutent, a hust is majdnem teljesen mar szinte csak evten 1-2x jon ki hatalmas gumos ciszta..
Hormonvizsgalat,Endokrinologus,Kozmetologus-Borgyogyasz
Milyen termékekkel ápolod a bőröd?
Van valamyen kialakult rutinod?
Köszönöm az eddigi javaslatokat!
A bőrápolási rutinom abból áll, hogy ébredés után alaposan megmosom az arcom langyos vízzel, majd lemosom a The Body Shop teafaolajas arctisztítójával, ezután teszek rá tonikot. Este szintén ugyanez, majd éjszakára rakok a pattanásokra az oriflame teafaolajas stiftjéből, ez segít reggelre lejjebb húzni a gyulladást, de eltűnni soha nem tűnnek el a pattanások és szinte minden nap jön egy újabb.
Hidratálót, nappali, éjszakai krémeket egyáltalán nem használok, tudom nem leszek emiatt népszerű, de az amúgy is zsíros bőrömet még jobban tönkreteszik sajnos és utána még több pattanásom lesz.
Szia! Pontosan úgy, ahogy írták, vizsgáltasd ki magad lelkiismeretes orvossal, adjon szépen beutalót vérvételre.
Amit a bőrápolási rutinodban írtál termékeket, akár már most ki is dobhatod. Legfontosabb a minimum 30, de inkább 50 faktoros fényvédő, ILLATMENTES! A teafaolajat, tonikot váltja fel mondjuk egy gyengén lemosó, neked most a legjobban a Naturlandos mosdókenőcs tenne, mert a sminket, koszt lehozza, de nincs benne semmi aktív összetevő. Utána szérumot javaslom, ami nekem nagyon bevált, az a REVOX Peptide 10%. 2000 forint és gyönyörűen halványítja a foltokat, pici ráncokat feltölti. Utána hidratálj pl. a cetaphil pro oil control hidratálót javaslom, abban is van fényvédő, de ha sok lenne már, akkor csak a fényvédőt, de azt tényleg használd. Az alkoholos és parfümözött termékeket minimálisra csökkentsd, a pattanásszárítás már a '80-as évek óta nem divat.
5-os vagyok.
Én a Body Shop-ot nen igazán tudom neked jó szívvel ajánlani (nyílván azt használsz, amit szeretnél).
Illatmentes, illóolajmentes kozmetikumokat kellene inkább a Body-s cuccok helyet használnod. Ennyi pénzért, amit a Body-s termékekért elkérnek, ennyiért nagyon jó és megbízható termémeket tudnál venni. Vérremenő viták tudnak kibontakozni az interneten a teafaolajról. Én azt mondom, ne. Inkább ne használd a bőrődön se a tiszta teafaolajat, se olyan termékeket, amik tartalmaznak teafaolajat.
Hidratáló pedig nagyon kellene. Annyian elkövetik azt a hibát, hogy zsírosabb, aknésabb a bőrük és emiatt egyáltalán nem használnak hidratálókrémet. Óriási hiba.
Nem szeretnék kisregényt írni, így ajánlok egy csoportott. Van a facebookon egy "Tudatos bőrápolók nevű klubbja" nevű csoport. Ott nagyon sok hasznos jó tanácsot osztanak meg a bőrápolással kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!