35 év felett hidratáló krém?
Sziasztok!
Nem olyan nagyon sokára 35 éves leszek, ennek alkalmából keresek nappali és éjszaka arckrèmet...viszont olyan rengeteg fajta van, hogy őszintén teljesen elvesztem, főleg a nappali krémmel vagyok bajban.
Segítsetek nekem krémet találni, kérlek, ezekkel a paraméterekkel: természetes anyagokból lehetőleg, semmi parfüm. A bőröm picit vízhiányos, néha piros foltokkal, kisebb ráncokkal. Jó lenne valami fényvédős cucc.
Köszi a segítséget :)
Én a Weleda mandulás arcápoló krémét szoktam.
Száraz a bőröm, és nincsenek komoly bőrhibáim, max 1-2 pattanás ciklikusan.
30/N
A fényvédő eddig is jó lett volna.
Mostanra már ki kellett volna tapasztalnod, milyen összetevőket szeret a bőröd. Én pl. nem krémet keresnék, hanem retinol szérumot.
Okosat erre nem nagyon tudok írni, alapvetően semmi gond a bőrömmel pár mimikai rancot leszámítva, a szárazság meg újdonság. Majd szólok, ha tudom, hogy hol hibáztam :)
Addig meg várom, hátha jön még valaki ötlettel.
1. Arctisztítás (valami nem erősen habzó, illatmentes, alkoholmentes, alacsony ph értékű termék kéne).
2. Tonic (az a fajta, ami kiegyensúlyozza a bőr ph-t, illetve valamennyire hidratál). Rengeteg féle tonic/mist van a piacon. Próbálgatni kell őket.
3. Hidratáló.
4. Fényfédős hidratáló. Erre is csak azt tudom mondani,hogy probálgatni kell (sok termékből van termékminta). Az a jó fényvédő, amit minden áldott nap szívesen viselsz.
Először is dönsd el, mi a te bőrtípusod (kombinált, zsiros, száraz vagy normál). Ez alapján válaszd ki az alapápoló termékeidet (amiket fent felsoroltam). Ezzel kezd a bőr ápolást, alakítsd ki a rendszerességet, szokd meg.
Utána határozd meg a bőrproblémáidat. Vízhiány (ez azért a legtöbb embernél átmenetileg vagy tartósan, de jelen van, főleg a kor előre haladtával), erre jó lehet egy hialuron savas szérum. Ezeknek egy rendeltetésük van, hogy csökkentsék a felületi vízhiányt és ezáltal a szárazság ráncok megjelenését. Illetve, feltételezen az anti-aging szempontok is fontosak már neked. Erre jó lenne egy retinolos, retinalos, vagy granactive retinoidos termék (tolerálhatósági sorrendben írtam őket). Kifejezetten anti-aging összetevő még az AHA savak (kémiai hámlasztók). Ezeket (retinol és társait és kémiai savak és társait, fokozatosan, lépésről lépésre kell bevezetni a bőrápolási rutinba). Az alapápolási rutinba kell egyesével beemelni az új hatóanyagot tartalmazó termékeket (olyan 2-3 hét kihagyásokkal). Utána kell olvasni a hatóanyagoknak, mert vannak dolgok, amik nem férnek meg egymás mellett, mondjuk egy esti rutinban.
Antioxidáns szérumokat is használhatsz (C vitamin, E vitamim, B3 vitamin, peptides szérumok stb.). Rengeteg féle van.
Gondold végig, mennyi pénzt szeretnél rááldozni. Sajnos, nem 1000 forintért fogod a drogériában a jó és hasznos termékeket megtalálni, előre szólok.
A skinsmart oldalt én is ajánlom. Sok hasznos cikket találsz az oldalukon, amik alapján eltudsz indulni.
Nem kell megsértődni. Tényleg te tudod, mennyire érzékeny a bőröd, mire reagál jól/rosszul, milyen állagú krémeket szeretsz... most érted, adhat neked bárki egy átlagrutint, elkölthetsz rá egy csomó pénzt, és a fele nem tetszik a bőrödnek.
Majdnem egyidősek vagyunk, a net előtt kezdtem el összeollózni az infokat, azóta bárhonnan ki lehet deríteni bármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!