Az normális hogy a tesóm 14 évesen borotválja a kezét? (lány)
Jesszus, minek?
Szerintem nem normális. Miért kell borotválni?? Ha nagyon nem tetszik neki, hogy ott is vannak szőrszálak, akkor a gyanta vagy epilálás sokkal hatékonyabb. Bár az kb csak pihe lehet egy 14 éves lány karján..
Erősödni nem fog a szőr tőle, de sokkal feltűnőbb lesz, ugyanis a szőrszál normális esetben elvékonyodik a vége felé. Ha borotválja, akkor azt az elvékonyodó részt vágja le ugye, ezért kvázi borostásan fog nőni utána.
Engem 13 évesen csúfoltak, mert erős fekete volt és virított a fehér bőrömön.
Úgyhogy továbbra is fennt tartom álláspontomat, ha őt zavarja, akkor szőrtelenítse le.
Szerintem nincsen baj azzal, hogy szőrteleníti magát, viszont karra a borotvát nagyon nem ajánlanám.
Inkább gyantázza/epillájja.
(Sokkal tovább is tart es szép sima lesz utánna tőle a bőre)
Borotválni azért nem jó, mert rendszeresen kell, mivel 1-2 nap után kezdenek visszanőni a szőrszálak és amiatt az egész borotvált terület "tüsis" lesz és ez karon nagyon feltünő, pláne akkor ha rövid ujjúba van és valaki hozzá ér.
Mond neki, hogy próbálja ki a gyantát, csak hogy milyen (nem muszáj a rendes meleg gyantát, a hideg gyanta is jó), aztán hagyd, hagy döntsön.
(Ráerőszakolni úgysem tudod)
Nem mindenkinek csak pihe. És ha erősebb,a gyanta meg ilyesmi nagyon fáj.
Szerintem teljesen normális,ez a leggyorsabb módszer és megerősödni se fog
3as: Nem kötekedésnek szánom, csak kérdezem: Ilyenkor nem inkább az okot kéne feltárni? Mert azért egy 13-14 éves lánynál az ilyen erős szőr hormonzavarra utal.
Amúgy megértem, de a borotva akkor is kicsit fura. Nagyon csúnyán nő vissza, sokkal feltűnőbb a borosta. Én pl néha leepilálom, mert így jobban tetszek magamnak, az is kb pár perc maximum, és legalább 1 hónapig nem kell vele foglalkozni.
Én világéletemben borotvát használtam, szóval nagyon is meg tudom cáfolni, hogy a borotva nem erősíti meg a szőrt. Sokszor bele esetem a hibába, hogy leborotváltam ott is ahol nem kellett volna, mert úgyse fog megerősödni ugyebár. Hát azóta a hasamon a köldököm alatt erős fekete szőrzet van, mielőtt elkezdtem borotválni csak pite volt. Úgyhogy mostmár szedhetem le folyton mert gusztustalan. A kezemen ugyanígy, ott csak kétszer borotváltam le, de egy Amazonas nőtt oda vissza.
Úgyhogy nem ajánlom semmiképp. Inkább epilátor, gyanta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!