Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Mit tegyek az arcomra hogy ne...

Mit tegyek az arcomra hogy ne legyenek pattanasaim?

Figyelt kérdés

Már nagyon kezd zavarni. Nem tetszem így magamnak. Nyáron alig volt, 2-3 db kb. Most meg mindenem tele van még a fülembe van egy🙃 homlokom tele van pedig ott sosem volt. Arcomon is vannak és olyanok is hogy nem lehet nyomkodni csak ott van nagy és fáj, piros. Orromon kis barna pattanások vannak az is nagyon sok.

Próbáltam már rá olyanokat amik szárítjak de nem segít.

18 éves vagy lány

2020. dec. 2. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
16%
Nekem a napi többszöri arcmosás (vízzel) segített, valamint az itthon tanulás miatt, nem tömegközlekedek, nem hordom annyit a maszkot és ez is mérsékelte a pattanasaim számát, valamint én megfigyelten magamon, hogy ha sok csokit eszek akkor utána lesz sok pattanásom, azóta nem eszek csokit és sokkal szebb a bőröm. Sajnos nekem egyik drogériás termék sem segített, szóval azt nem tudok ajánlani:(
2020. dec. 2. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Nekem aknéim voltak. Bioderma Sebium moussant habzó géllel mosom az arcom lassan 9 hónapja, nagyon jó termék! Csak ajánlani tudom!
2020. dec. 2. 21:04
 3/7 anonim ***** válasza:
24%
Igyál sok vizet. Sokan nem is tudják, ez mennyire fontos. Valamint (ahogyan előttem is írták) az étkezésed kell rendbe tenni, ha most nem okés, mert az nagyon sokat számít. A pattanásoknak a gyökerét kell megkeresni, és megszűntetni, mert lehet hogy egy termék eltűnteti, de ha az étkezéssel van a baj, akkor ugyan úgy vissza fognak jönni.
2020. dec. 2. 21:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Sok vizet iszok. Az étkezésem is rendben van szerintem.
2020. dec. 2. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Hármas vagyok.

Nem vagy stresszes típus?

Megkéne nézetni bőrgyógyásszal. Lehet ételallergia/érzékenység, és nem is tudsz róla.

2020. dec. 2. 22:07
 6/7 A kérdező kommentje:
De mostanában többet stresszelek. 🙄
2020. dec. 2. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:
53%

Én ezt mindenképpen megmutatnám bőrgyógyásznak, ha hirtelen lett ilyen a bőröd. Lehet hormonális probléma, baktérium, allergiás reakció...

Addig is érdemes lenne reggel és este is használnod egy kíméletes lemosót és egy illatanyag mentes hidratálókrémet, valamint nappal fényvédőt. Nekem a gyulladásra az aloe vera gél jött be, kifejezetten a pattanásokra és megelőzésükre pedig a kíméletes hámlasztás (mandulasav és BHA) és az Akneroxid (a kisebb hatóanyagtartalmú, 50 mg/g-os). Utóbbi kifejezetten a pattanásokat okozó baktériumokat öli meg, gyógyszertárban tudod beszerezni. Mivel nagyon szárít, én úgy használom, hogy reggel arcmosás előtt felkenem, 10-15 percig hagyom hatni, majd lemosom és folytatom a rutinommal, nekem működik így.

2020. dec. 2. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!