Nagyon száraz bőrre mit ajánlotok?
Igen, egy jó alaprutint.
Reggel:
-langyos vízzel arcmosás
-esetleg könnyed hidratáló (pl. the ordinary vagy cerave lotion)
- spf 50 fényvédő: purito unscented vagy [link] vagy [link]
Este:
-olajos lemosó : dm/rossmann sajátmárkás sensitive babaolaj vagy nivea szőlőmagolajos arcolaj
- vízbázisú lemosó: balea med gél
- hidratálás: [link] vagy La Roche Posay cicaplast, jó vastagon.
És kérlek, ne radírozz, mikrosérüléseket okoz a bőrön. Ha ezeket minden nap csinálod és nincs nagy problémád, gyorsan rendbe jön a bőröd.
később, kb egy hónap alaprutin után bevezethetsz egy gyengéd AHA-hámlasztót (the ordinary lactic acid 5%), az a radír helyett van, csak sokkal hatékonyabb és kíméletesebb.
Jesszus, amit az első írt, az pont nem fog segíteni a száraz bőrödön. Neked a legfontosabb az alapos hidratálás.
Reggel és este:
-olajos arclemosóval arcmosás
-hidratáló szérum
-gazdag hidratáló.
Radír helyett inkább peeling heti 1-2-szer, ezenkívül heti 1-szer pakolás. Az arcodat pedig ne hámlaszd szét, nem használ az annyit, mint gondolják, hiába nagy divat most.
Kedves #3, pár dolgot szeretnék hozzáfűzni.
1. honnan ilyen biztos, hogy a kérdezőnek nagyon száraz a bőre? nekem is majd leesett az arcom, mikor radírozgattam meg nem voltam konzisztens, néha hidratálgattam, meg ilyenek. mikor elkezdtem egy normális rutint, hirtelen kiderült, hogy nem is száraz a bőröm.
2. ennél gazdagabb hidratálót hova, mint amit linkeltem?
3. fényvédőt nem ajánlasz? ne haragudj, de innentől kezdve semennyire se tartom hitelesnek a véleményed bőrápolás témában.
4. ki mondta, hogy hámlassza szét az arcát? az 5% lactic acid egy nagyon gyengéd és hidratáló hámlasztó, heti egy-kétszer semmi baja nem lesz tőle, sőt. linkelnél valamilyen aktuális tanulmányt, ami alátámasztja, hogy "nem használ az annyit, mint gondolják, hiába nagy divat most"?
Köszi előre is.
3: Fényvédő akkor kell, ha kimegy az utcára. Azt pedig ő írta, hogy nagyon száraz a bőre.
Az pedig a legkevésbé sem érdekel adsz-e a véleményemre, én a kérdezőnek szeretnék segíteni, nem neked.:)
És sem vitatkozni szerettem volna, csak érdekelt az álláspontod és, hogy mire alapozod azt. :)
Kérdező, ha érdekel az arcápolás és szeretnéd tudatosan csinálni, nagyon ajánlom a skinsmart szakértői tanácsait és a youtube-csatornájukat. Kezdőknek tökéletesen érthetően elmagyaráznak mindent. :)
Én tudom mi segít a legjobban a száraz bőrön. :)
Kérlek ne olvass gyakori kérdéseket, mert rengetegen félreinformálhatnak. Tapasztalatból mondom, mert nekem zsíros pattanásos bőröm van, és remgeteg káros tanácsot kaptam innen.
Ami viszont segít:
-Krémmánia nevű oldal, ahol nézni tudod az összetevőket
-olvas sok tudományos cikket a témában vagy olyan cikkeket ahol van forrásmegjelölés. Ajánlom a skinsmart nevű oldalt, valamit Tindigónak a youtube videóit, vagy cikkeit.
-SOHA ne olvass bőrápolás témában bulvármagazinok oldalain, mert rengeteg káros dolgot összehordanak
-olvass utána a tévhiteknek (szilikonról, természetes összetevőkről, parabénekről stb...)
-ne higyj el mindent elsőre, ne hagyd, hogy rádtukmáljanak bármit, mert nekem bevált.
-és legyél türelmes. Nem válik be minden elsőre, van olyan termék eminem idő kell mog kifejti a hatását. Az a lényeg, hogy kiképezd magad, utánaolvass mi a káros és mi a hasznos a bőrödnek, és kitapasztald milyen egy jó rutin a számodra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!