Szappan készítés kezdőknek?
Sziasztok pár kérdésem lenne.
Szeretnék joghurtos szappant készíteni, joghurtos illata legyen es gyümölcsös. Nos ha joghurtot teszek hozzá nem fog megsavanyodni? Plussz olvastam hogy valaki gyümölcs pürét is tesz bele, de ezek nem romlanak meg? Válaszotokat előre is köszönöm.
Én csak a szappan-alap nevében tudok nyilatkozni, nekem nem kellett semmilyen plusz bele, elég zsíros volt, de mivel a kókuszzsír hidegben szilárd teljesen, nem hiszem hogy baj ha keversz bele, maximum kicsit gyorsabban fog fogyni a szappanod mint anélkül.
Ezt a joghurtos dolgot pedig szerintem próbáld ki egy kis adaggal, aztán meglátod. A gyümölcs püré meg szerintem nem tud benne megromlani, mert főzve is van, meg szappanban is van benne, és úgy gondolnám hogy az tartósít. De mindenképpen azt ajánlom hogy próbáld ki és meglátod. Az én levendulás-mákos szappanjaim jól sikerültek.
Zsiradékból lehet szappant készíteni, de kész szappanba semmi értelmi zsiradékot keverni. Itt valami félreértés van.
A szappant azért szeretjük, mert zsíroldó hatása van és kolloidot képez a szilárd részecskékkel (magyarul mosni lehet vele).
Utólagos zsiradékkal a szappan hatását csökkented drasztikusan. Viszont ha a bőröd hidratálása a célod, akkor annak teljesen más a módszere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!