Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Piros arc. Segítsek! Mit...

Piros arc. Segítsek! Mit lehet tenni ellene?

Figyelt kérdés

Pattanásos is az arcom, és piros is. :S Holnap egy fontos találkozóm van, és szeretném valahogy eltüntetni a pirosságot. Lehet tenni ellene valamit? Bármilyen házi praktika, amihez persze nem kell egyből a patikába rohannom. Valaki segítsen :)

És hogyan kezeljem az arcomat. Hetente 1x radírozom. Tonikot használok. (Clean&Clear) Van mikor tök zsír az arcom, van mikor már annyira kivan száradva, hogy ilyen fehér valamik látszódnak és csúnya. Tehát hogyan kezelhetném az arcomat? Pattanásokra mit alkalmazzak nyáron? Nektek mi vált be? Mindenre kíváncsi lennék. :)

2010. aug. 9. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én néha szoktam ré tenni paradicsomot és 15-20 perc után leveszem . De ez csak ideiglenes megoldás mert másnap már nem látszik a hatás. de szerintem próbáld ki nem veszthetsz vele semmit csak egy kis időt.
2010. aug. 9. 14:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Felszeleted a paradicsomot és úgy teszed rá? :)
2010. aug. 9. 14:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát holnapra már nem lesz jobb sajnos, max. alapozóval próbálhatod eltüntetni a nyomokat.

Az, hogy zsíros is meg száraz is a bőröd, azt mutatja, hogy nem megfelelő, hogy úgy mondjam, sz*r kozmetikumokat használsz, szerencsétlen meg védekezik.

A tonik szárít, ezért hámlik, a száradás ellen viszont zsírtermeléssel védekezik, ezért zsíros. Amit újra szárítani akarsz és csak fokozódik a helyzet. Ráadásul ezek a szerek irritálják is a bőrödet, attól piros és pattanásos (meg ha fiatal vagy, a hormonoktól, meg esetleg a táplálkozástól), de sok múlik a kozmetikumon.

Válassz természetes alapú kozmetikumot, és semmiképp ne kend tonikkal.

Ajánlom a DM sajátmárkás Alverde nevű termékeit, ezekben nincs állati eredetű cucc és kőolajszármazék. Ráadásul jóval olcsóbbak, mint a többi cucc, de sokkal jobb a minőségük.

Tengeri algás arclemosó gélt vegyél, esténként használd (de sminklemosásra is tökéletes). Ha nagyon muszáj, lehet naponta 2-szer, de egyszer jobb lenne. Ez nagyon jól tisztít és leviszi a zsírt. Utána mindig kend be krémmel, én Aloe verásat használok, de másmilyet is kipróbálhatsz. A rózsás nagyon büdös szerintem. Az Aloe verás jó. A tonikot felejtsd el egy életre, tönkreteszik a bőröd, ne dőlj be a reklámoknak. Van arcradír is alverdés, de azt nem használom, mert nekem a szemcséktől begyulladnak a pórusok. Lehet, a te bőröd sem bírja.

Pár hét használat után már kell eredménynek látszódni.

Kaja: kerüld a zsíros, cukros ételeket, a csokit és a kólát. Ezektől jön ki sok pattanás.

Ha még mindig nagyon gáznak érzed, orvosi segítséggel lehet rendezni az esetleges hormonproblémát.

2010. aug. 9. 14:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Mindennap használj valamilyen mélytisztítót és ne olyan tonikot ami szárít. Utána hidratáló arcápoló. A pirosságra sajnos nem tudok semmit, ha csak egy alkalomról van szó akkor egy vékonyan fedő alapozót tegyél fel esetleg kis púdert és nem látszik annyira.
2010. aug. 9. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!