Ápolatlan vagyok? Mit tehetek ellene?
Az arcom nagyon miteszeres, hiába járok kozmetikushoz, és a hátam, dekoltázsom is egyre pattanásosabb. MÁr mindenféle terméket próbáltam rá.
A hajam mosás után 2. napra tiszta zsír, lelapul és ezenfelül csomóban hullik, illetve a hajszálaim végei furcsán hullámosodnak, a fodrász szerint a stressztől.
A fogaim iszonyat sárgák, nagyon gusztustalan, és erős száj szagom van, ami azt hiszem a gyomromból indul. Ha ezt lehetséges örökölni, akkor örököltem.
Végezetül mindig büdösnek érzem magam: odalent azt hiszem elkaptam valami fertőzést, a hüvelyváladékom nagyon büdös.
Napi 2x fürdök; napi 2x mosok fogat + folyamatosan van a számban rágó vagy tic-tac; heti 2x mosok hajat.
Szóval azt hiszem mindent maximálisan megteszek ezek a dolgok ellen, teljesen hiába.
A lényeg h mindig nagyon kellemetlenül érzem magam a bőrömben. Nem tudom mit tegyek.
Segítenétek? Mindenfajta tanács jól jönne.
15/L
szar ügy, főleg álláskeresésnél higyj nekem... pár év után jönnek majd az öngyilkos gondolatok és kiderül meddig bírod...
ha így csőstül jön a baj akkor nem biztos lehet ezen segíteni írj privibe még lehet leszek pár percet fenn beszéljünk
Nos, vegyük sorban:
- punci: nőgyógyász aki kenetet vesz, kitenyésztik és kapsz rá gyógyszert. ha viszket is, akkor valószínűleg gomba.
- szájszag: a reflux okozhat ilyet, ha vannak egyéb tünetek, pl. ég a torkod, akkor valószínű, szintén orvos
- sárga fogak: fogorvos, fehérítés
- haj: válts sampont, azt, hogy neked egyénileg mi jön be zsíros hajra, ki kell tapasztalnod
- pattanások: természetesnek tekinthető ebben a korban, ha zavar, akkor bőrgyógyászt javasolnék
Végezetül: ezeket a fenti megjegyzéseidre írtam, hiszen csak arra tudok támaszkodni. Ebben a korban nagyon könnyen előfordulhat, hogy eltúlzod a problémákat és valójában nem is annyira súlyos, tehát gyakorolj önkritikát, de EGÉSZSÉGES mértékben. Példának okáért a fogak normális színe csontszínű, ami fehér sárga árnyalattal, a hüvelynek van egy normális illata ami ráadásul a legtöbb férfi számára izgató. Lehet, hogy semmi de semmi baj nincs is veled, csak te túlzod el.
Azt látom, hogy igyekszel, de ha büdös a hüvelyváladékod, akkor irány a nőgyógyász!! Nem árt egy vizsgálat, mert a többi dolognak is lehet akár az oka valamilyen nőgyógyászati probléma, akár hormonzavar is.
Ja meg egy fogorvost is meglátogathatnál, hátha valami fogászati dolog miatt van a szájszag, sőt, tulajdonképp még a hajhullást is okozhatja fogprobléma...
Ha meg mégsem fogászati a probléma, akkor menj el a háziorvosodhoz, és panaszold el neki a dolgaidat, aztán elküld egy-két vizsgálatra. Ártani nem árt.
Hajrá
21/L
szia
kamaszkorban vagy, ilynekor nagyon változik az ember teste, szegény húgoméknak is nagyon megerősödött a testszaguk, mindig visznek ilyen kis csomag nedves kendőt és a suliban ha érzik használják.
ez a kor ezzel jár, patti, szagok
a fogakat sajnos örökölhetted is, a tictac jó ötlet, a rágót nem ajánlom, mert a rágás mechanizmusa a gyomorban nedveket indít be, amitől éhes leszel, ha éhes az ember kicsit acetonos a lehelete...
a hajaddal meg próbálj másik sampon venni.
sőt én néha szoktam simán gyógyteát főzni és abba áztatni a fejbőrőm, nagyon jót tesz a hajadnak, próbáld ki.
ez egy ilyen korszak, majd kinövöd
Az arcra tudok javaslatot tenni, mivel nővéremnek elég rossz volt a bőre tinikorában, nálam mindent megtett, hogy ne olyan legyen.
Reggelente arcmosás:
- meleg szappanos vízzel (igazi kézi szappan nem folyékony) alapos mosás
- meleg vízzel öblítés (hosszan)
- hideg vízzel pórus összehúzás
- este bekenni valami arctisztító pakolással, én most Alverde Clear iszapos arclemosót használok + oriflame szőlős arcmaszk kombót.
Sok sikert!
Emlékszem,15 évesen én is ilyen voltam,én még ráadásul melegben rettenetesen izzadok.Mostanra már javult a helyzet nagyon sokat szerencsére,szerintem még neked is 1-2 évig kell ezt kibírni,aztán sokkal jobb lesz.
Az arcoddal menj el bőrgyógyászhoz mindenképp,megnézi és felír rá krémet.Drogériákban kapható vackokat ne használj,csak tele van mindenféle vegyi anyaggal,egyáltalán nem tesz jót,főleg ha több félét is használsz és sűrűn.Én is mindig mindent szart a fejemre kentem,hát nem is volt szép,sőt én még alapozót is használtam,ne ess ebbe a hibába.Aztán elhagytam mindenféle vakot,most már csak heti 1x leradírozom az arcom cukor+méz keverékével,aztán gőzölök,majd kinyomkodom a mitesszereket,áttörlöm alkolhollal,utána még esetleg felteszek 1 pakolást,és Baleás kiscsomagost használok,van többféle,szerintem nagyon jó,és olcsó is,200 ft.Kamillával is mosogadhatod,utána meg bekened vmi könnyű kis hidratáló krémmel,hogy ne száradjon ki nagyon.
A hajadra vegyél gyógyszertári sampont,ami gyógynövényes,vagy babasampont,nekem ezek váltak be a legjobban.Az ilyen hedendsölderszek meg hasonlók csak rontanak a helyzeten.És nyugodtan moss sűrűben hajat,heti 3x is megmoshatod.
A fogaidon csak fogorvos segíthet,esetleg veszel ilyen fehérítő krémeket,bár nem tudom,hogy mennyit érnek.
Valószínű hogy refluxod van,menj el házi orvoshoz majd ő segít.
Menj el nőgyógyászhoz,nagyon fontos,mert ha most nem mész el,akár komolyabb baj is lehet belőle.Hidd el 15 évesen én is rettenetesen féltem a nőgyógyásztól,de 16 évesen muszáj volt el mennem,mert elkaptam vmit,és nem várhattam.Nem is értettem utána,hogy miért féltem én ettől.Maga a vizsgálat 2 perc,nem több és egyáltalán nem fáj.
Sok sikert!:)
17/L
A pattanásod később alig lesz, nekem már csak akkor jönnek ki, ha megjön vagy nagyon olajos dolgot eszek. De el is járkálhatnál kozmetikushoz vagy óvatosan te is nyomkodhatod magadnak.
Második napon már nekem sem a legjobb a hajam, viszont rájöttem, hogy minél több hülyeséggel van dúsítva, minél fényesebb blablabla van benne, annál könnyebben zsírosodik. Keresgélj a samponok között, mi az, ami beválik:) Ha a haj csomóban (!) hullik, menj el a háziorvosodhoz, s erősködj, hogy már pedig neked tényleg nagyon hullik, hiába akarja bemagyarázni, hogy normális a hajhullás.. első körben szerintem elküld majd vérvételre vagy fül-orr-gégészetre, ha meg van a mandulád. Nekem is ezért hullott a hajam, s ritkult meg :( Viszont mióta kivették a mandulámat, egyre több babahajat látok, pedig semmi vitamint nem szedtem:)
Fogas dolgot örökölhetted, nőgyógyászhoz meg tényleg nem ártana elmenned ezzel a problémával.
Fel a fejjel, később jobb lesz :)
Nagyon köszönöm a válaszokat:)
A nőgyógyásztól óckodom, anyuval nem beszélek meg ilyen dolgokat, a környéken nem találtam női nőgyógyászt és ez lenne az első alkalom:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!