Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Ha egy héten 2x ricinus...

Ha egy héten 2x ricinus olajat használok a hajamra aztán samponnal mosom, amikor pedig ezen kívül zsírosnak érzem, sima vízzel mosok hajat, az árthat?

Figyelt kérdés
Mármint konkrétan, árt-e annyira, mintha samponnal mosnám, ha többször mosok hajat sima vízzel?
2020. szept. 25. 17:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Bocs, de mi értelme sima vízzel "megmosni"? Semmi. Azon kívül, hogy csak vizes lesz, nem lesz tisztább/kevésbé zsíros sampon nélkül. Csak feleslegesen áztatod a hajad és fejbőröd...
2020. szept. 27. 22:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Épp ezért kérdeztem, mert nem tudtam:). Sokan, NAGYON sokan azt ajánlják, hogy heti 1x samponos hajmosás, többinél pedig sima vizes. Azóta 1x mostam csak sima vízzel, utána végül is olyan volt, mintha samponnal mostam volna. Se zsír, se viszketés, semmi.

Kondícionálót, hajolajat meg csak hajvégre tettem, arra sem foghatom.

2020. szept. 28. 10:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva én heti 2x hajmosást ajánlok SAMPONNAL, már csak azért is, mert gondolj bele, hogy a sok por, kosz a levegőből rakódik rá a hajadra és fejbőrődre, és te ezzel a fejjel fekszel a párnádon 1 hétig, amin az arcod is van. Baromira nem egészséges.

A ricinusolajat pedig hogy használod? Az eléggé zsírosít és le is kéne mosni... de azt csak samponnal tudod megtenni.

2020. szept. 28. 10:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Igazad van.

Megmelegítem, belemasszírozom a fejbőrömbe, zuhanysapka rá, órákig rajta hagyom és 2x-es hajmosással kijön.

Mosok nyilván samponnal is hajat, csak kérdés volt, hogy a köztes hajmosások ajánlatosak-e vízzel. Hamar zsírosodik a hajam, 2 naponta kell mosnom, max 3, és ezért.

(A ricinus olajtól nem zsírosabb).

2020. szept. 28. 10:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld meg a heti 2x SAMPONOS hajmosást, és a köztes időben NE MOSS HAJAT még vízzel sem, mert 2 eset van:

1) Sokszor előfordul az, hogy minél többet mossa a haját az ember, annál hamarabb zsírosodik. Ez azért van, mert túl gyakran tiszítod le a természetes olajokat a hajadról/fejbőrről, és ezt úgy próbálja kompenzálni a szervezet, hogy még gyorsabban termeli ezeket az olajokat, ezért még hamarabb zsírosodik. Tehát állj át a heti 2x samponos hajmosásra, és semmi mással ne moss hajat. Sajnos néhány hétig, akár néhány hónapig borzalmas lesz, de egy idő után helyreáll a fejbőr természetes faggyútermelése és nem lesz szükséged a 2-nél több hajmosásra. Használhatsz hintőport/szárazsampont hogy átvészeld ezt az időszakot.

2) Ha alapból zsíros típusú a hajad, akkor sajnos nem fog működni a fenti módszer, de a zsírosodást tudod csökkenteni a hintőpor/száraz sampon használatával. Én ezt ajánlanám az újabb hajmosás helyett, mert akárhogy is számolom, ha 2 naponta kell hajat mosnod, akkor 14 nap alatt 7x mosol hajat?!!! az pedig nagyon sok szerintem...

2020. szept. 28. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!