Pattanás/akné ellen valami hatékony megoldás?
Nekem az Akneroxid vált be, csak ajánlani tudom. Sokat segített. Gyógyszertárban kapható, vény nélkül.
Ha nagyon durva a helyzet, akkor viszont érdemes felkeresni egy szakembert.
Labort is érdemes lenne nézetni, hormonpanelt.
Nemed, korod?
Akkor ez sajnos az az időszak, amikor a kamaszkor miatt gyakoriak a pattanások, zsírosabb a bőr. Esetleg egy kozmetikushoz elmehetnél. Én ebben a korban jártam rendszeresen arctisztításra, nagyon szépen helyretette a bőrömet. :)
Első voltam.
Sajnos ez egy ilyen időszak, de nem ez jelenti, hogy nem kell foglalkozni vele. Én egy egyszerű lemosót, egy szalicilsavas tonikot (szigorúan NEM alkoholosat! Ez nagyon fontos) javasolnék, esetleg, ha telik rá a zsebpénzedből, akkor egy azealin savas (azealic acid) szérumot/krémet (amit találsz) javasolnék, és persze egy könnyed, víz bázisú hidratálót.
Keress mindenből lehetőleg alkohol és illatanyag menteset, de ha annyira nem érzékeny a bőröd, akkor egy minimális illatanyag nem fogja tönkretenni.
Csak az a kérdés, hogy ennyi idősen van-e ezekre kereted, vagy szüleid támogatnak-e ebben. De az azealin savas dolgot leszámítva mind kijön 1-1 ezresből kb. És több hónapra elég 1 flakon. Lemosó után érdemes langyos vízzel is átöblítened az arcodat, hogy a tisztítóból bőrödre ragadt maradványokat leszedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!