Milyen a haj ápolási rutinotok?
Hosszú hajam van.
- Tiszta vizzel levizezem a hajam.
- Sampont öntök a tenyerembe, először a fejbőrömbe maszírozom, majd a hajam hosszán is eloszlatom.
- Tiszta vízzel lemosom alaposan.
- Kis balzsamot öntök a tenyerembe, kb fülemtől a végekig eloszlatom a hajamon.
- Egy hajcsattal felcsatalom néhány percig, addig elvégzem a zuhanyzás többi részét, esetleg fogat mosok, ha kell, szőrtelenítek is.
- Le engedem a hajam és lemosom alaposan a balzsamot.
- Törölközőbe feltupírozom legalább fél órára, hogy jól kiszívja a nedvességet.
- Ezután leveszem a törölközőt, és ápoló olajat teszek rá, majd óvatosan egysoros ritkafogú fésűvel kifésülöm.
- Nem szárítom meg.
Sampon és balzsam:
Ápoló olaj:
Nature Box sampont használok és 2x átmosom vele a hajam. Ezután a Pantene 3 in 1 miracle balzsamot használom, 5 percig a hajamon hagyom, majd leöblítem. Utána a Garniel aloe verás hajpakolását teszem fel, viszont ezt már nem mosom le. Ráteszek egy kevés hajhabot a hajamra, majd felfelé nyomkodom. Nyáron levegőn szárad, télen lehajtott fejjel diffúzorral szárítom.
Azt hiszem ennyi. Kicsit furának tűnhet, de nagyon göndör hajam van, és csak így lesz szép.
Apivita mézes-levendulás sampon
Inecto bambuszos balzsam
Nem szárítom meg.
Ennyi a csoda. Mondjuk nekem genetikailag nagyon erős, vastagszálú és dús hajam van, semmi extra ápolásra nincs szükségem
Hullámos-göndör hajam van, és a Curly Girl Methodot követem, így néhány dolog amit csinálok furcsának tűnhet, de nekem működik. :)
- Alaposan bevizezem a hajamat, nem túl meleg, nem túl hideg, langyos vízzel.
- A Nature Box avokádós samponjával kétszer mosok hajat. Ez nagyon fontos, sokan csak egyszer samponoznak, pedig az nem elég, kétszer kell, hogy minden kosz lejöjjön. Az is fontos, hogy csak a fejbőrt mossuk samponnal, a haj hosszát nem, annak bőven elég az a mennyiség amit a víz leöblít a fejünkről.
- Ezután pakolást teszek fel, ez kedvtől illetve a hajam aktuális állapotától függően vagy a Serical Latte tejproteines hajpakolása, vagy a Garnier banános hair foodja, esetleg a Ziajának a kecsketejes pakolása.
- Felcsatolom a fejem tetéjére, veszek rá egy zuhanysapit, majd kijövök a zuhany alól és fél-háromnegyed órát mindenfélét csinálok a pakolással a fejemen.
- Ezek után visszamegyek a zuhany alá, picit bevizezem a hajam, de nem mosom ki belőle a balzsamot és először egy ritka fogú fésűvel majd a Tangle Teezer direkt vizes hajra való fésűjével kifésülöm. Hullámos/göndör hajat szárazon nem fésülünk, így csakis ilyenkor szoktam fésülködni, a zuhany alatt.
- Ezután kiöblítem a pakolást a hajamból, és utána a garnier hair food aloés változatát viszem fel, ezt már nem öblítem ki, benne marad, mint leave-in.
- Ezutám hajgöndörítő krémet viszek fel a hajamra rögtön ezután, majd felfelé irányuló mozdulatokkal jól belenyomkodom mindkét terméket a hajamba.
- Ezután jöhet a hajhab, majd egy adag hajzselé, ezeket is jól belenyomkodom, majd egy pamutpólóba tekerem a hajam, hadd szívja fel a felesleges terméket és vizet.
- A póló kb. 15-20 percig szokott a fejemen lenni, ezután leveszem és jöhet még egy adag hajhab, jól belenyomkodva. Ezután levegőn szoktam szárítani egy picit, 1-2 órát, majd diffúzorral megszárítom.
- Mivel a habtól és zselétől kemény lesz a hajam mikor megszárad, ezért ezt egy kis olajjal szoktam belőle kinyomkodni, illetve picit felrázni a hajtöveimet és kész is. :)
Egy egyenes hajúnak ez rengeteg terméknek és lépésnek tűnhet, de ez a módszer a legjobbat hozza ki a hajamból, és bőven elég heti egyszer megcsinálnom.
Kétféle samponnal mosom a hajam, mindig kétszer samponozva.
Utána valami balzsamot használok.
Törölközőbe bugyolálom, a cél hogy egy fél óráig így maradjon. Utána kifésülöm, hajvégápoló olajat dörzsölök bele, picit szoktam hajszárítózni, általában a választékomat "fixálom" és kicsit átfújom az egész hajam, de csak 2-3 percre, nem szeretem szárazra nyomatni így.
Termékek amiket használok:
samponok: the body shop epres & zöld teás sampon
balzsam: jelenleg Manna, egyelőre elégedett vagyok vele
hajvégápoló: egy yves rocher olaj, most látom hogy már nem gyártják, ami most nagyon elszomorított, hosszú idő után találtam végre egy működő, jó illatú szilikonmentes olajat, de most kereshetek újat :(((
L’oreal Color A-ox samponnal megmosom a fejboromet.A haj hosszat nem mert felesleges,ugyanis a mosasi procedura soran foleg amikor leoblitem a sampont ugyis vegigfolyik a hajhosszomon is.(plusz a hajhosszt csak szaritja a legtobb sampon).
L’oreal Color A-ox balzsamot felviszem a hajhosszra rajta hagyom par percig majd leoblitem.
Altalaban minden masodik heten hasznalok pakolast ami pedig a Kallos Keratin hajpakolasa.
Kifesulni csak es kizarolag nedves hajra valo Tangle Teezerrel plusz Schwarzkopf Bc Peptide Repair kifesulhez valo sprayvel.
Nem szaritom sosem,hagyom magatol megszaradni.Amikor mar szaraz a vegeire hasznalok Matrix indian amla oil hajolajat amitol puha lesz a hajam :)
Igazabol ennyi.Nagyon vigyazok a hajamra mivel szokitve van ugyhogy ezert ez a sok dolog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!