Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Valakinek bevált módszer...

Valakinek bevált módszer arra,hogy a vasalt haj egyenes maradjon?

Figyelt kérdés

Hullámos a hajam,szépen ki tudom vasalni (ami sok idő,mert derékig ér)

Aztán akkor is,ha a páratartalom 0, kb. 10 perc állat már úgy áll mint a szénaboglya,a fejem tetején is felfelé állnak a hajszálak,azt próbáltam már zselével/lakkal/habbal kordában tartani,de undorító lett tőle :( Esetleg valakinek bevált módszer a tartós egyenességre? Hallottam már hajkiegyenesítő samponról,meg különböző permetekről,de senki nem tudott tapasztalatból nyilatkozni.Előre is köszönöm a válaszokat :)

2020. júl. 25. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Erre nincs semmilyen módszer, mivel a hajszálad alakja lényegében annak keresztmetszetétől függ, azt pedig nem tudod megváltoztatni. A legtöbb amit tehetsz hogy minimális időtartamra más formába erőlteted a hajszálaidat pl mint a vasalással, lakkal, zselével, stb. De amint lehet, mindenképp vissza fog állni az eredeti formájába.
2020. júl. 25. 16:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is ilyen (volt, de sokat volt festve a hajam , és egyenes lett) , és úgy csináltam hogy egy kis tincset átvasaltam, és utána megfogtam a tincs végét és húztam, és megvartam amíg "kihűl" a vasalt rész, és így egész nap egyes maradt, másnap csak a vége állt el
2020. júl. 25. 21:23
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyire írtam le érthetően :/
2020. júl. 25. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:

Arra már én is gondoltam, hogy festéssel talán változna ez az állapot.

Először is, rá kell találni a legjobb hajápoló szerre.

Ami nekem jobban bevált, az az, hogy mosás előtt bekenem a hajam ricinus olajjal (vagy hajpakolást használok). Utána a még nedves hajra valamilyen hővédő hajformázó kerüljön, végül, vasalás után valami jobb féle hajápoló olaj, hogy a hőtől kiszáradt hajat kicsit vissza hidratálja. Nyáron kerüld a hajlakkot. Csak fejtetőn használd, a felálló szálak lelapítására.

Sajnos nyáron magától a hőségtől, izzadástól is kuszálódik a vékony szálú haj.

Ilyenkor gyakrabban vágd vissza, mert az összeroncsolt hajvégek is rásegítenek erre a szalmakazal hatásra. Simább marad, ha a vége frissen vágott.

Lehet az is, hogy szebb lenne, ha nem erőltetnéd a vasalást, inkább olyan terméket választanál, ami "tincsesbbé" teszi a hajat (fodrászkellékesnél érdeklődj) azzal kezelnéd csak. Ezenkivül megpróbálhatod óriás csavarókra tekerni és úgy szárítani.

2020. júl. 26. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!