Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Miért pattanásos állandóan az...

Miért pattanásos állandóan az arcom?

Figyelt kérdés
Szinte mindig van pattanás az arcomon, míg a korosztályom többségében (főleg barátok közt) szinte nincs olyan akin lenne. Az arccal mit lehet kezelni? Jó a sok krém meg a többi amit a rossmanba lehet venni vagy inkább azokat hagyjam és simán vízzel mossam? Hogyan tudnám kezelni az arcom

2020. júl. 14. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez sok mindentől függ. Kamaszkor után a legtöbb embernek magától elmúlik. De ha ezt nem akarod megválni akkor ki kell kísérletezned, hogy mi válik be neked a legjobban.

Én személy szerint a Paula's Choice termékeket használom ;)

2020. júl. 14. 23:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem feltétlen kell sok krém. Nem mindig jó a sok. Szerintem ha komolyabban szeretnél foglalkozni az arcoddal, akkor szerintem vegyél drágább arckrémeket, arctisztítókat, mert sokszor a drogériások nem sokat érnek, vagy nehéz a jókat megtalálni a drogériákban. Mármint, én például régen annyiféle drogériásat kipróbáltam, és a krémek még okésak, de az arctisztítók nem érnek valami sokat. Jelenleg én leginkább a La Roche-Posay termékeit használom, és azokkal többnyire megvagyok elégedve. De gondolom fiatal vagy, és egy bizonyos szintig normális abban a korban a pattanás. De egy kozmetikushoz is elmehetsz, ha szeretnél. A lényeg az, hogy rá kell jönni, hogy milyen a bőrtípusod (száraz, kombinált, zsíros...), meg minden, és akkor ahhoz passzoló arckrémeket, tisztítókat érdemes kipróbálni.
2020. júl. 14. 23:30
 3/7 A kérdező kommentje:
Olyat is hallottam hogy egyáltalán nem kell semmit kenni az arcra csak vízzel megmosni és megtörölni. Az is lehet egy megoldás?
2020. júl. 14. 23:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez rengeteg mindentől lehet... étkezés, stressz, gyógyszer, cigi, kávé, alkohol, nőgyógyászati- fogászati gondok, nem megfelelő arcápolási rutin, nem megfelelő termékek, rossz környezet...

Nem írtál magadról semmit, amiből bàrmit is kilehetne következtetni, így elég nehéz.

2020. júl. 14. 23:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Még a korodat se tudjuk. Ha kamasz vagy, akkor még rá is húzhatjuk, hogy ez így természetes.

De egyébként fenn állhat hormonális probléma is.

2020. júl. 15. 08:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha nem étkezel egészségesen akkor próbálj meg huzamosabb ideig egészséges ételeket enni hátha ez segít. Ismerek olyat akinek a csípős dolgoktól jönnek elő a pattanások.

Biztos van olyan krém ami jó, de lehet jobb lenne kozmetikus véleményét kikérni. Vagy esetleg bőrgyógyászét.

2020. júl. 15. 13:39
 7/7 anonim ***** válasza:

Én nekem akkor lett jobb, amikor fogamzásgátlót kezdtem el szedni...

Amúgy addig annyira durván pattanásos volt a nyakam is, de olyanok, amiket nem tudtam kinyomni sem, csak iszonyatosan gyulladt volt. Hátamon is volt a nyakam alatt. Citromot kevertem össze élesztővel, azt kentem fel az arcomra, jobb volt egy kicsit tőle, de hogy teljesen elmúljon, a fogamzásgátló kellett hozzá. Kaptam rá krémet is, szteroidosat amitől jobb volt ideig óráig, de azt sem lehet örökké használni. De eredetileg nem ezért lett felírva, hanem mert nem volt rendes a menszi, vagy nem volt, vagy már 2 hetente.

Szerintem ne használj sok krémet, nem lesz jobb tőle. Talán bőrradírt néha, hogy ne tömődjön el a bőröd. Ha olyan, amit ki lehet nyomni, azt nyomd ki csak ne nyomorítsd meg. Próbáld ki a citromos élesztős keveréket! Ártani nem fog!

2020. júl. 19. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!