Ha minden nap napozok 15 percet, előre is és hátulra is, naptej nélkül, csúcsidőben, akkor letudok barnulni? Csak mert egy hete csinálom, és semmi eredménye.
Ne csúcsidőben napozz mert az UV sugárzás nemhogy erős hanem ultraerős
Ha kiülsz egy órára az árnyékba fürdőruhában akkor is barnulni fogsz
De nyáron is egyszerűbb befeküdni a szoliba egyszer, aztán mehetsz napozni mert akkor már nem égsz le
Légy türelmes. A tartós barnaság lassan alakul ki, egy hét elég kevés. 15 perc csúcsidőben pont az a határ, ami mellett átlag bőrtípusnál még nem szokott kialakulni bőrpír, szóval a leginkább "időhatékony" megoldással próbálkozol.
Többieknek: a bőrnek MINDENKÉPP UV-sugárzás kell a barnuláshoz. Ha ezt lecsökkented, mert este mész ki, vagy naptejet használsz, akkor nem fogsz annyira barnulni. Ha mégis ugyanolyan jól barnulsz, az azt jelenti, hogy megkaptad ugyanazt a mennyiségű sugárzást este vagy naptejjel egy-két óra alatt, mint délben 15 perc alatt. Bőrkárosodás szempontából nincs különbség.
Le tudsz, csak épp nem tesz jót a bőrödnek. ( hosszútávon nagyon károsítja a bőrt az UV)
Amúgy én is kB 10-10 percet szoktam 3 óra körül kint lenni. Nem mondom hogy nagyon barna vagyok, de szerintem pont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!