Ezek a kínai, piacos stb. smink termékek, krémek nem veszélyesek, miért hasznláják egyesek?
Egyébként ilyet nem kennék az arcomra, ki tudja, mik vannak benne, nem ellenőrzött stb. Nagy része hamisítvány, főleg a piacos Chanel...
Még a legolcsóbb drogériás is jobb!
Szerintem nem ok a pénz, anno gimisként anyám tiltotta ezeket, meg magamnak spóroltam egy-két drogériás cuccot. Még a betétet sem vette meg, 4 havonta adott egy 10 darabot, tartsak ki, ezt meg végképp nem. Meg amúgy sem sminkelhettem. Nem létszükséglet, ha a drogériásra sem futja... Meg sokszor nem is a pénz szerintem.
Alapból a szempilládra felkensz valami szart, aztán begyullad. Mondjuk az Euro Family egy fokkal jobb, de onnan sem vennék. Barátnőm összevásárolt, tiszta ragya lett a feje stb.
Mondom ezt úgy, hogy magamnak spóroltam, kuporgattam össze mindog is, de még sem folyamodnék ilyenhez... Most már megveszek gyógyszertári, drágábbakat is, meg sajnos én sok minden összetevőre érzékeny vagyok, ezért megválogatom, egy-két drogériás terméktől lett allergiás reakcióm. Akkor a kínai...
Meg ki tudja, mi szívódik fel belőlük! Meg mit okoznak, bőrgyógyászt sosem láttak, sokszor az összetevők sincsenek rajta...
Nagyon veszélyes játék.
Rokonom majdnem elveszítette a körmeit az aliexpresszes műkörmös zselétől.
Anyád jó nagy szemét, hogy a létszükségletedet nem adta meg.
Jó szagod lehetett, ha napokig hordtál egy betéted.
Nem lett tiszta kiütés a puncid?
Hát előbb átázott... Ja, az elején azt mondta, egy napot kibír egy, hát átáztam perszem...
Amúgy mindenfélét használtam, vatta, papírzsepi, ruhadarab, szoktam gyártani itthon, wc papír... Utána meg megvettem magamnak... Egyszer szóltam neki, hogy ne ezen spóroljon, meg kiröhögnek, ha véres leszek, meg ezt sem veszi meg, de kikérte magának. 3-4 havonta kaptam egy csomaggal. Smink tényleg nem létszükséglet.
Jajj istenem. Tényleg nem olcsó a betét dehát ha egyszer keellll !!!!
Egyébként vannak ilyen felfogású emberek, meg értelek. (Mármint hogy rossz lehetett, hogy anyud csak néha vett.)
Amúgy én tini koromban intenzíven pakoltam magamra a kínai sminket, alapozókat, sosem volt tőle semmi bajom.
Felnőttként, nyilván átváltottam a márkásabbakra, de csak annyi különbséget vettem észre, hogy sűrűbbek, jobban fed, vagy nem olyan ragacsos. Persze nem mindegyik márka éri meg, van amelyik simán felér egy olcsó sz*rral.
Most tavasszal nem sminkeltem szinte egyáltalán és meg is szokta a bőröm. Legutóbb mikor felkentem az egyik kedvenc alapozóm, tiszta pattanás lettem, pedig Maybeline nem is volt olcsó, de összességében ugyanolyan károsak ezek is, mint az olcsók meg a kínaiak.
Nem gondolom hogy a drogériás egy percig jobb lenne. Max arra garancia, hogy senki nem turkált bele előtted mert le van zárva.
Egyébként kb ugyanaz van benne.
Ez a cucc, ugyanabból a szutykos lukbkól kikaparva:
Ha ezt megnézed, minél nagyobb a gyár, annál kevesebbet foglalkoznak vele. Szerinted a drogériás smiket 30-40 darabonként állagra tesztelik? Dehogy.
Én is sajnálom a gyerekmunkásokat.
Most komolyan azt mondod, hogy ugyanaz?? Azokon összetevő sincs feltüntetve, ugyanaz a roma által árult Chanel hamisítvány...
Még a drogériástól is lehet allergia. Nem állagra, hanem bőrgyógyászatilag tesztelt, hogy mi van benne, teszteket csináltak, nem az állagot, azt minőség ellenőr végzi a gyárban.
Drogériában is felbontogatják elég sokszor... Egyébként ezeknek a hamisítványok, kétes eredetű cuccok vásárlásával pont a gyerekmunkát tmáogatod, stb.
Lehet, szeremcséd van, hogy semmi bajod nem lesz, de...
Szövegértés csajok. Nem azt mondom hogy a kínaisat vedd, hanem hogy a drogériás se biztos hogy egy percig jobb, csak mert egy plázában veszed és nem az aluljáróban. Ugyanaz mint az aluljáróban vett ruha és a fast fashion márkák. Kb ugyanaz a gyártósor, csak az egyikre több nullás árcédula kerül.
Keveset sminkelek, amúgy franciásan, de megválogatom mivel.
#8 De ez nem ruha, ami max. kibolyhosodik...
Ezt a bőrödre, szemedre, szádra kened, ki tudja, mi van benne... Komolyan gondokat lehet összeszedni, mi szívódik fel...
Utolsó, én is így gondolom! Nagyon igazad van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!