Mit csinálhatnék a hajammal?
Szerintem a te hajad megégett a szőkítéstől. Ezt pedig semmivel sem fogod tudni helyrehozni csak lenövesztéssel. Azért nem látod, hogy nő mert közben a vége folyamatosan törik vissza. Rendszeresen vágni kell belőle és addig is használj ilyen pakolást bőven: [link]
Emellé még használj hajolajat, lehetőség szerint ne használj hajszárítót és hajvasalót se mert a hő méginkább árt a hajadnak. Ja és ami nagyon fontos, óvatosan fésüld a hajad, főleg ha vizes mert ilyenkor nyúlik szakad és extra sérülékeny. Én úgy szoktam, hogy vizes hajamra teszek kifésülő balzsamot meg hajolajat, így könnyebb kifésülni és szárazon meg csak az ujjaimmal átmegyek a hajamon. Sajnos mást nem tudok tanácsolni. Én is feketéből lettem szőke, tudom miről beszélsz.
1. Lágyvízzel moss hajat - a csapvíz általában kemény víz, ami roncsolja a hajat.(Egyszerű praktika: két liter vízhez egy mokkáskanálnyi szódabikarbóna, és kész is)
2. Ne meleg, hanem langyos vízzel moss hajat
3. Nem kell sok sampon - ha ötventis a hajad, ha derékig érő, akkor is ugyanannyi kell: nagyjából akkora adag, mint egy-két ötven forintos
4. Teljesen(!) elég csak a hajtöveket megmosni, a hajvégeket tönkreteszi, ha sokat samponozod. Ha csak a hajtöveket mosod, ugyanolyan szép lesz, nem lesz zsíros a vége.
5. Fa fésűt használj
6. Ha pici sót teszel a samponhoz, sokat segíthet.
7. Almaecetes hajöblítés: 1 egység almaecet és 8 egység minél hidegebb lágy víz összekeverve csodákat tesz(nem teljesen hideg, de minél kevésbé meleg, annál jobb), és bár kicsikét szagos marad utána, pár alkalmazás után garantáltan szebb lesz. Heti egyszer ajánlom használni, vagy ritkábban. Ha kiöblíted vízzel utána, akkor a szag megoldódik, viszont akkor kevésbé hatásos.
Meg mindig szőkíted?
És mennyi ideig tartott a pakolás "kúra"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!