Érdemes elkezdenem használni minoxidilt?
23 éves srác vagyok és lassan másfél éve, hogy feltűnt a hajhullásom. Az elején szokásosnak mondható "Mickey egeresedés" fázisában vagyok, homloktájon is látszódik, hogy húzódott már feljebb a hajvonalam, de a fejtetőn is nagyon sokat ritkult a korábban sűrű erős szálú hajam, bár ott még alapvetően nem látszik a dolog. Mivel világéletemben a hajammal voltam egyedül megelégedve a testemen ezért különösen nagy szívfájdalom volt mikor rádöbbentem, hogy elért a kopaszodás. Korábban próbáltam a Forcapil kapszulát, de nem igazán értem el vele semmit, a hajamon pedig egyre látszódik a fogyatkozás. A már korábban említett "Mickey egeresedést" most már nem is tudom leplezni, mert bár van még ott hajam, de már túl kevés ahhoz, hogy takargatni tudjam a hiányos foltokat.
Nemrég találtam rá a minoxidil-ra, amit egyfajta csodaszerként emlegetnek, annak ellenére is, hogy ha elkezdi az ember használni, akkor utána már nem érdemes kiszállni, mert gyorsan visszaáll minden a régi kerékvágásba. Szóval ez lenne a kérdésem, szerintetek érdemes lenne elkezdeni használni egy ilyen szert? Attól tartok, ha sokat várok már késő lesz és csodát az sem fog tudni tenni.
Ja igen, az, hogy tarkopaszra borotváljam a fejem jelenleg nem opció, szóval, ha valakinek ez az ötlete akkor nem szükséges megosztania. :D
Jelenleg a férfias hajhullást (androgén alopécia) kizárólag a finaszterid és a minoxidil (ja és a hajbeültetés) tudja visszaszorítani/visszafordítani, a többi az kamu és kuruzslás. A finaszterid vényköteles, sajnos itthon az orvosok alig írják fel kopaszodásra, így a minoxidil maradt.
A minoxidil a legtöbb esetben működödik ha: napi 2x használod, kitartóan, legalább 6 hónapig. Ne várj óriási eredményeket, viszont a hajad vagy picit visszanő és besűrűsödik vagy csak lelassítja a hajhullásod.
Én jelenleg csak minoxidilt használok de csak a második hétnél tartok. Azt mondják, hogy az elején jelentkezni fog egy nagyobb hajhullás, ilyenkor a gyenge hajszálak kiesnek de viszont ezután újra kinőnek a minoxidil által megerősített újak. Kíváncsi vagyok az eredményre, fél évet biztos várok.
2-es vagyok megint:
Annyit még elfelejtettem, hogy a kopaszodás nem "gyógyítható", de kezelhető. Ez azt jelenti, hogy ezeket a készítményeket rendszeresen kell használni, ha megszakítod akkor pár hónap után újra elindul szép lassan a hajhullás.
26 évesen kezdtem el használni a minoxot. Szerintem ha minél hamarabb kezdem el, annál jobban fordítható vissza a probléma, hiszen egy 50-es teljesen kopasz férfinál ez már alig fog segíteni.
Természetesen a végső megoldás a hajbeültetés, amely kissé költségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!