Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Hogyan szüntethetném meg a...

Hogyan szüntethetném meg a száj körüli pattanásokat?

Figyelt kérdés
Nagyjából fél éve áll fenn ez a problémám. Természetesen abban akorban vagyok amikor ez természetes (17 éves vagyok) de annak ellenére se tünnek el, hogy használok az arcomra dolgokat. Ezt úgy értem, hogy heti egyzser szoktam bőrradírozni ami után használok hidratáló krémet is (sima nivea). Ez utóbbit általában fürdés után is szoktam mert olyankor sokszor kiszárad az arcbőröm. Röviden a gond az, hogy az állam és a szám között, a szám és az orrom között, illetve az orrom tövében szinte állandó jelleggel néhány kisebb-nagyobb pattanás. Hogyan tudék ezek ellen tenni valamit?

2020. máj. 5. 19:41
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja egyébként az lemaradt, hogy fiú vagyok :D
2020. máj. 5. 19:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Lehez ez bélrendszeri probléma mármint itt ételérzékenységre gondolok elsősorban. Jó lenne tudni miket eszel. Vagy a kozmetikumodban olyan szemetek vannak amikre nem reagál jól a bőröd. Vagy mivel most serdülsz a tesztoszteron hormon túl magas a szervezetedben és ilyenkor még érzékenyebbé válik a fagyú kivezető cső. A bőrradirozást ne csináld kérlek! Sajnos ma is nagyon sok kozmetikus így tanulja, pedig nagyon ártalmas főleg egy érzékeny és pattanásos bőrű embernek. Elsősorban egy jó lemosót kéne találnod. Erre megfelelő a garnier micellás vize vagy a bioderma is, vattapamacsra ráöntöd és azzal végigtörlőd az arcodat.Viszont én azt javaslom, hogy ezutan sima csapvizzel ezt öblitsd le. Erre jöhet egy jó hámlasztó heti szinten max 2 alkalommal (2-3 hétig) paula's choice 2%bha hámlasztója vagy the ordinary glikolsavas tonik 7%, skinsmartról tudod megrendelni őket. De kezdetben tényleg csak néhány alkalommal használd utána lehet többször amikor már hozzaszokott a bőröd. Erre jöhet egy hidratálo, a the ordinary nmf hidratálója nagyon jó. Ezek mellett használhatsz akneroxidot is, de mindig kenj fölé hidratálót, mert nagyon szárit. Egy rutinba sose tedd hámlasztókkal az akneroxidot viszont. Célszerű este hámlasztani, reggel pedig akneroxid és hidratáló bőven elég. Ha viszont hámlasztasz fontos a fényvédő, hogy amit eltűntettél pattanás folt ne szineződjön vissza, mert különben örök körforgás lesz. Ha viszont ez nem segít, akkor mindenképpen bőrgyógyászt keres fel, aki tovább irányít, illetve vényköteles krémeket is javasolhat. Ha kell még segítség írj nyugodtan.
2020. máj. 11. 15:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Huhh a rutinod szörnyű:D

Az első jó tippeket mondott!! De minimum egy normális arctisztítót, és olajmentes(!!) hidratálót vezess be,ami tényleg arcra való. Niveát felejtsd el

Nekem nagyon bevált a kén szappan pattanások és zsíros bőr ellen, de utána nagyon fontos hidratálni!! Erre nekem a balea aqua, vagy a loreal hydra genius vált be. Plusz nagyon tudom ajánlani a kamillás gőzölést, az arcodat át is törölheted kamillateával, leszárítja a pattanásokat és nyugtatja is a bőrt. Ha épp heges a bőröm valahol pattanás miatt,akkor körömvirág krémet kenek rá,ez szépen gyógyítja

De napi kétszer tisztítás+hidratálás kellene mindenképp, és heti egy gőzölés,utána arcpakolást is rakhatsz fel(én élesztő+uborka kinyomott levéből szoktam csinálni,ez nagyon jó)

Nekem ezek váltak be,így szinte bababőröm van,de mindenkinek más a jó,ki kell kísérletezni,mindenesetre válogass nyugodtan a tippek közül:)

16L szóval én is abban a korban vagyok,de odafigyeléssel és megfelelő étrenddel(!!) így is lehet tiszta bőre valakinek:D

2020. jún. 3. 11:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Manna fekete szappanját használom reggel és este arctisztításhoz, hidratáláshoz pedig jojoba olajat, ami szintén a pattanások eltűnéséhez is hozzájárul. Nekem nagyon beváltak.

23f

2020. jún. 4. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!