Mi az a pórusösszehúzó? Öregszem? 26 vagyok. Vagy az alkohol miatt van stressz? Milyen krémet használtok 30 alatt arcra?
Azt vettem észre hogy nagyon zsírosodik az arcbőröm mostanában, illetve tágabbak a pórusaim mint pl 1 éve.
Étrendemben nincs változás ellenben alkoholt heti rendszerességgel iszom van hogy 3x is. ( nemcsak 1 pohár bor, persze nem is 1 üveg / alkalom.
A magánéletemben volt változás, szeretek szabad lenni és végre eljárni bulizni.. Csak szabadnak lenni és kész. Meg ugye vannak egyéb magánéleti/ munkával kapcsolatos dolgok.
Mindegy. Az étrendemben nincs változás az alkohol a több..
Ez eredményezhet zsíros arcbőrt ill tág pórusokat?
26 évesen szerintetek kell valami arckrémet használnom? Ti mit használtok?
Nem pattanásos a bőröm sose volt az
Viszont kb 3 hónapja figyelem az arcomat jobban mikor éreztem hogy zsíros.. nem szokott sose ennyire zsíros lenni.
Amúgy egészségesen eszem, rengeteg zöldség, sovány fehérje, teljes kiőrlésű szénhidrát, persze heti1-2x 1 szélét csoki belefér bűnözésképp.
Öregszem?
Vagy az alkohol miatt van?
A pórusösszehúzó micsoda?
26/l
2.5 liter vizet iszok egy nap
Folyadékbevitel megvan!
Egyértelmű hogy az alkohol nagyon káros az arcbőrre es öregít is.
Pórusösszehúzóból van arckrém, arctisztító, primer, pakolás. Ezektől a pórusaid össze fognak húzodni amitől kisebbek lesznek.
Nem tudom eddig hogy ápoltad az arcbőröd de érdemes beszerezni a bőrödhoz passzoló arctisztítót ebből is van gél, tej, krém, víz állagú. Érdemes egy fényvédőt is beszerezned mert a legjobban a nap öregíti a bőrt. Aztán jól jöhet még egy arckrém is ami hidratáló és van benne ránctalanító is.
A zsíros bőrnek hornonalis oka van. Teljesen normális csak van egy olyan hormon ami megszabja, hogy mennyi faggyút termeljen a bőr. A pórusok azért tágulnak ki mert nincsenek rendesen tisztítva és felgyülemlik a faggyú.
Amit használni kéne, az egy arclemosó, hámlasztó, hidratáló és egy fényvédő.
Lemosóból mindenképp olyat ami nem szedi szét a bőrödet (cerave hidratáló arclemosó géljét ajánlom)
Hámlasztóból én nagyon szeretem a geek&gorgeous cheer up-ját.
Hidratálóból mindenképp valamilyen geles állagút keress. Télre esetleg valami "nehezebbet" de nem legyen zsíros. En télen a the ordinary nmf hidratalót használom, többi évszakban a drogériákban kapható eredeti aloevera gélt.
Fényvédő pedig nagyon fontos, főleg hamalsztó mellé hiszen az fenyérzékenyítő.
Az alkohol szárít. Akkor is, ha iszod. Hajtja a vizet. A dehidratált bőr pedig ráncosabb, láthatóbbak rajta a bőrhibák.
Az, hogy bulizol, de nem iszol, nem opció? Itt a krémek semmit nem fognak segíteni, belül mérgezed magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!