Paraffin olaj is jó a hajra?
az első válaszoló nem is a kérdésemre válaszolt.
ricinust használok rá, (kedves első :a balzsam, glisskur spray és szilikonos hajvédő is alap nálam...nem az volt a kérdés, h h ápoljam a hajam)..
szóval most fogok újabb ricinust venni, csak a kutyusom miatt van itthon feleslegesen paraffin is. és mondta a párom h valahol olvasta h az is jó a hajra, mint pakolás ugye. ezért kérdeztem, mert most nincs időm(kedvem se:) keresgélni a Googleben..
Mineral oil
petróleum melléktermék, befedi a bőrt, mint a műanyag, eltömi a pórusokat. Gátolja a bőr képességét, hogy semlegesítse a méreganyagokat, elősegíti az aknék és más rendellenességek létrejöttét. Lassítja a bőr funkcióit és a sejtfejlődést, ezáltal idő előtti öregedést okoz. Sok termékben használják (a babaolaj 100%-a ásványi olaj!). Az ásványi olaj származékok szennyezettek lehetnek rákkeltő hatású PAH-okkal (Polycyclic Aromatic Hydrocarbonok). A gyártók vazelint használnak, mert ez hihetetlenül olcsó.
Ásványi olaj
Liquidum Paraffinum (az ásványi olaj szebben kifejezve!)
Paraffin olaj
Paraffin viasz
Vazelin
Igaz h itt a bőrre írja, de a hajadnak is ugyanúgy szüksége van ,,levegőre" és hiába csak pakolásként teszed fel és utána lemosod.... de nekem mindegy engem a jószándék vezérelt azt kensz a hajadra amit akarsz...
Am bírom ha sok okos ember egymásra talál.. azok aztán szép dolgokat tudnak összehozni!
ú köszi szépen.
:)
akkor kihagyom a dolgot, maradok a ricinusnál.
köszönöm szépen még 1x!:)
hát pedig saját magamon tapasztaltam,hogy igen is jó a hajnak! hajmosás előtt belemasszírozod a fejbőrödbe+ a hajadba, fent hagyod egy 10percig... vagy csak a végére kensz hajmosás előtt 10-20 perccel.. a
gyorsabban nő, és a töredezés is alábbhagyott.
megérdeklődtem a fodrászomnál, és ő is jókat hallott a dologról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!