Szerintetek abbahagyjam a ricinusolaj hasznalatat?
Ne hagyd rajta éjszaka. Soha ne hagyd a hajad nedvesen. Minden terméket le kell mosni, ha nincs ráírva, hogy nem kimosandó.
Nyilván nem tett jót neki, hogy egy sapka alatt bepállva volt egész éjjel a hajad, összefogva, vagy összekócolódva.
De egyébként most ősszel sokaknak hullik haja.
Én csináltam több hónapig a ricinus kúrát, de minden alkalommal kb egy hajam kijött:((
Pedig dús hajam van, és mindig max pár szál hullott ki hajmosáskor/fésülködéskor
Nem tudom miért gondolod ezt jó ötletnek. Jó, higgyünk benne hogy valakinek növeszti a haját a ricinus, de órákig páll benne a fejed. Tudod, olajkatasztrófák után is mennek lemosni a pingvineket, mert nem olyan jó az - most tekintsünk el attól, hogy milyen olaj, az alapelv hasonló. A létező összes pórusodat eltömíti az olaj, befülled, még be is nejlonozod. Attól, hogy rajta hagyod sokáig, nem lesz több hatása, hidd el. Én a helyedben megmosnám valami brutál tisztító samponnal a hajam, utána egy darabig csak kímélő szereket használnék, de olajat fejbőrre semmiképp.
A szép és egészséges haj amúgy is a belső egészséggel kezdődik, inkább arra gyúrj. Aki meg azt mondja, hogy a ricinustól havi 3-5 centit nőtt a haja, az kamuzik. 😉
Nem az olajtól hullik a hajad, hanem attól, hogy ez az olaj ragadós, sűrű. Tehát nem maga a ricinus, mint összetevő okozza. Ha mondjuk mézzel kennéd be a hajad, attól is hullana, de nem magától a méztől, hanem attól, hogy ragadós. Így a már kihullott, vagy kihullani készülő hajszálakat kiszeded azzal, hogy lemosod.
Én úgy használom, hogy NEM hagyom fent estére, és nem dunsztolom be. Amla olajjal hígítom, és mielőtt felteszem, megpörgetem picit a mikróban, és miután felkentem, csak felgumizom a hajam, és kb 3-4 órát van a fejemen.
Na mindegy maradok akkor a sima olivaolajnal.
Fejborre lehet kenni olakat egyebkent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!