Egyre több májfolt az arcomon. Mit csináljak?
29 éves nő vagyok. Soha nem volt májfolt az arcomon.
Ha számít valamit, szeplős vagyok.
Kb egy hónapja a homlokomon középen és azon az oldalon ahol a hajam kevésbé takarja a homlokom, ott májfolt jött ki.
Ezóta direkt emiatt 50 faktoros krémet kenek fel (reggel) mikor emegyek.
A helyzet viszont romlott, mert ezen az oldalon a szemem alatt is kezd ilyen lenni, illetve a homlokom is a másik oldalt (mivel néha felcsurizom a hajam, így itt is éri a nap.
Mit csináljak vele??????
El fog múlni??
Több lesz?
Nem tűnt fel, hogy hormon problémám lenne. Vagyis, annyi tűnt fel, hogy az előző menstruációm alig volt pár csepp naponta.
De nem hirtelen lett ilyen hanem évek alatt folyamatosan csökken.
Tavaly említettem a nőgyógyászomnak, hogy kevesebb mint régen, amire legyintett és mondta hogy mert régen serdülő voltam.
Orvos kéne? Melyik?
Biztos, hogy májfolt? Nekem például egyik évben attól lett pár sötétebb folt az arcbőrömön, hogy olyan anyagot kentem a bőrre, amiről később számomra kiderült, hogy fényérzékenyítő. Több ilyen anyag van és főleg, ha valakinek érzékenyebb erre a bőre, akkor vigyáznia érdemes, körültekintően kell a dolgokat kenegetni.
Azt hiszem, hogy pl. a retinolt, ha az ember bőrre keni, azzal sem érdemes napfényre, szoláriumba menni, illetve ezt tartalmazó krémek használata után.
Vannak illóolajok is, amelyek fototoxikusak lehetnek, pl. a citrusok.
Nem használtál esetleg valamit az arcbőrödre, ami kiválthatta a sötétebb foltokat?
Amúgy nekem elmúltak a foltok, de ez elég hosszú idő volt, sajnos pontosan nem emlékszem, talán fél-egy év. Remélem, hogy neked is elmúlnak.
Egy ideig nyaranta kalapot hordtam, hogy a karimája árnyékolja az arcbőrömet - ha muszáj, akkor muszáj. Nagyon erős a napsugárzás, nem mindenkinek bírja a bőre.
Amúgy én szinte semmit nem bírok a bőrömre kenni, lehet, hogy a te bőröd is ilyen. Amit bírok, az a shea vaj, de keveset kell használni.
Plusz jó lehet, ha tiszta/tisztított vizet iszol, tisztán táplálkozol, sok zöld, zöldség, gyümölcs.
A nőgyógyásszal kapcsolatban: talán keresni lehetne egy olyan orvost, aki tényleg odafigyel rád? Nem ismerem a lehetőségeidet.
FÉNYVÉDŐ!
Minden nap. Télen is. Házban is.
És kend újra.
Lehet de speciel nem tudok egyfolytában lógni munkából és orvoshoz rohangászni, főleg azért hogy az orvos elhúzza a száját, hogy csak ezért jöttem.
Neked pedig kösz a semmitmondó választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!