Hogyan tudom feltölteni a számítógépen elkészített honlapomat az alábbi esetben?
Xampp szerveren készítettem el a WordPress alapú honlapomat. A helyi gépen rendesen működik. Betöltődik, a linkek is aktívak működnek.
Van domainem és tárhelyem is online.
Hogyan tudom a számítógépen már működő honlapomat feltenni a tárhelyemre úgy, hogy ott is működjön?
Mik a lépései?
(Gondolom, nem kell újra begépelni, másolgatni az oldalak tartalmát. Biztos van ennél egyszerűbb megoldás is.)
FTP fájlátvitellel
Ha van tárhelyed (pl atw, uw, stb)
Ott le is írják, hogy hogyan tudsz FTP kapcsolatot létesíteni.
Ezután a webtárhely gyökérkönyvtáraba bemásolod az offline weblap teljes mappaszerkezetet...
Köszönöm szépen a válaszokat!
A backup megoldást választom. :)
A backup megoldás esetén kell a képek és más feltöltött részre mutató linkeken változtatni?
Erre gondolok:
Jelenleg a localhost gyökérkönyvtára része az elérési útvonalnak. Amikor a biztonsági mentést végzem, majd feltöltöm azt a tárhelyre, a linkekben továbbra is a localhost gyökérkönyvtára lesz, nem? Azokat egyesével kell átírni a domain és a tárhelyre jellemző útvonalra?
Ha relatív útvonalat adtál meg (pl. /images/kep-1.jpg), akkor nem kell semmit tenned. De ha abszolút útvonalat (localhost/images/kep-1.jpg), akkor igen.
Ha ezt kellene tenned, akkor a legegyszerűbb pedig az, hogy fogod a kiexportált adatbázist, megnyitod mondjuk Notepad++-ban. Keresés-cserével kicseréled a "localhostot" a domain-re, vagy éppen [semmi]-re (hogy relatív hivatkozások legyenek belőle). És az így módosított adatbázist fogod használni.
Bocsi, tudom, írtad, hogy nem szeretnél adatbázisban babrálni, de ez a leggyorsabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!