Hogyan oldható meg, hogy mobilon máshogy nézzen ki a weboldal, mint számítógépen?
Eddig csak egy megoldást találtam, ami annyi, hogy képernyőfelbontás alapján különböztetem meg az eszközöket CSS-ben @media-val.
Ezzel az a baj, hogy ma már a mobiloknak is van akkora felbontása, mint a régebbi laptopoknak (pl. 1400 pixel széles kijelző van telefonokban és laptopokban is).
Modernebb megoldást tudtok erre?
Tárgytalan.
Közben megtaláltam a megoldást. CSS-ben a pixelek nem a valós kijelző pixelek, hanem “CSS pixelek”, amit úgy lehet meghatározni egy eszközre, hogy a valós pixelszámot elosztjuk a pixelsűrűséggel.
Itt egy angol nyelvű leírás erről:
Bár azt írtad, hogy tárgytalan, azért annyit hozzátennék, hogy a css nem ennyire buta.
A mediaquery filterrel sokkal több mindenre lehet szűrni, mint egyszerűen felbontásra. Csak néhány példa, ami a te problémádat érinti: aspect-ratio, orientation, resolution sőt a környezet fényerejére is lehet majd beállításokat tenni a light-level szűrővel (CSS5)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!