Érdemes még PHP + MySql el weblapot készíteni?
Lehet hülye kérdés volt, nem nagyon tudom most miben érdemes weblapot fejleszteni. Csak PHP-t és MySql-t ismerem, de azért kipróbálnék mást is.
(Biztosan függ attól mit akarok.)
Vannak más szerveroldali nyelvek is, de ha ezt ismered akkor nem érdemes csak ezért váltani.
Pár dolog van ami PHP -val nehézkes, ezért nem azt szokták alkalmazni rá, ilyen pl. WebSocket.
igen érdemes, főleg ha átállsz PHP 7+-ra és választasz egy megfelelő keretrendszert is ami megkönnyíti a dolgodat
ha váltani szeretnél, akkor jó alternatíva a node.js például
A kód kimenetét.
Pl.: Azt a feladatot kérem, a felhasználótól, hogy írassa ki a "Hello World"!
Beküldi a kódot.
Ha jó akkor írja küldje vissza hogy jó megoldás, ha rossz akkor a fordító által kiírt hibákat.
Értem is meg nem is.
Értem, amit akarsz, exec() vagy shell_exec() -el kérheted az OS-t, hogy futtasson le valamit, jelen esetben a fordítót.
Nem értem miért írtad, mert ennek semmi köze a nyelvekhez, ez teljesen alap elvárás, hogy indíthass külső programot velük.
Ezen a téren kezdő vagyok még nem csináltam ilyet. Nem tudtam, hogy lehet külső programot futtatni ilyen egyszerűen.
Ez esetben webtárhely bérlés is elég vagy VPS re is szükségem van?
Webtárhelyen 100%, hogy le lesz tiltva az exec() parancs, és semmilyen módon nem tudsz programokat futtatni rajta.
VPS kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!