Adobe Dreamweaverben hogyan kell elindulni?
Érdekel a webdesign, ezért szeretnék tanulni ez irányban. Viszont már az első lépésnél elakadtam. Tudom, akasztani való vagyok...
Azt szeretném, hogy osztott ablakban jelenjen meg nekem a dreamweaverben a html, css és a honlap "terve", ami ugye folyamatosan változik, ahogy szerkesztgetem. És hogy a html és a css legyen kapcsolatban egymással. Tudom, hogy a kérdés már felháborító, de tényleg csak most ismerkedem az egésszel, és szégyenlem is magam a kérdés miatt. A Notepad++ ilyen szempontból egyszerűbbnek tűnik, de a dreamwieverről olyan sokan mondanak jókat, hogy ki szeretném próbálni.
Tudod mi jobb még ennél is?
Visual Studio Code (ingyenes) + van egy bővítménye, a neve Live Server.
Ha azzal futtatod a weboldalt akkor minden fájl mentéskor legfrissíti magától a böngészőben az oldal lapját.
Vagy ott az atom.io:
* [link]
ami nem csak ingyenes, hanem nyílt forrású is:
* [link]
ez is kiegészíthető különböző csomagokkal:
* [link] packages
akár előnézettel is:
* [link] packages/browser-plus
* [link] packages/atom-html-preview
akár a különböző forráskódok egy ablakban való megjelenítésével is:
* [link]
#3: Egyetértek.
Ha a webdesign érdekel, akkor az ilyen WYSIWYG editorokat kezdettől fogva el kell felejteni.
Tessék fogni egy Atom-ot vagy Sublimetext-et vagy hasonló editort és megtanulni a HTML+CSS használatát. Akkor el is érhetsz valamit.
Köszönöm szépen a válaszokat! Olyan sok jót hallottam a Dreamweaverről, de nem tudom mit esznek rajta. Ha egyszer megtanulnám kezelni, biztos más lenne a véleményem, de notepad++ -ban olyan egyszerű volt összehozni az alapokat.
Letöltöttem az atomot, azzal fogok gyakorolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!