Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » HTML kódba milyen PHP kódot...

HTML kódba milyen PHP kódot kell beírni, hogy a kitöltött meződe lévő adatot fel tudjam vinni az adatbázisomba?

Figyelt kérdés
Elég ha belinkelitek, akár angolul is, az is tökéletes. A tudásom már kicsit megkopott. Viszontsak csak 3 adatot kellene elmentenem az érdeklődőktől. Név, mail és tel szám. Azért nem akarok felkeresni egy webes céget. Plusz az oldat már megcsináltam.

2019. febr. 24. 09:59
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Azt ami ezt a funkciót megvalósítja.

Van rá ezer példa meg oktatóanyag a neten.

2019. febr. 24. 10:08
 2/5 A kérdező kommentje:
Ahelyett, hogy ezt elmondtad küldhettél volna egy linket. :| Én nem találtam normálisat. :(
2019. febr. 24. 10:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

1. A szerveroldalon a HTML-űrlap által küldött adatokat - az űrlap metódusától függően - a szerveroldalon fogadni kell. Erre szolgálnak a $_POST és $_GET tömbök:

* [link]

* [link]

2. Az így megkapott változókat - biztonsági okokból (főleg az XSS-elleni védelem részeként) - le kell ellenőrizni. Erre alkalmasak a reguláris kifejezések:

* [link]

vagy ott a filter_var (email-címhez tökéletes):

* [link]

3. Nyitsz egy adatbázis-kapcsolatot - feltételezve, hogy MySQL-adatbázist használsz:

* [link]

4. majd megszűrőd az űrlapról érkező adatokat (SQL injection-elleni védelem):

* [link]

5. végrehajtod a beszúró lekérdezést:

* [link]

* [link]

6. Majd lezárod az adatbázis-kapcsolatot:

* [link]

(A 3.-6. pont helyett használhatsz mysqli_stmt-t: [link] vagy PDO-t: [link] )

2019. febr. 24. 12:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Ó! Köszi a linkeket! Így már mondhatni kész is. Le is mentettem az oldalat. (php.net)
2019. febr. 24. 12:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, a php.net is jó, de kezdőknek a w3schools.com érthetőbb.
2019. febr. 24. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!