Weblapfejlesztő szeretnék lenni. Mi ennek a menete?
Sziasztok!
Van egy okj-s rendszergazdai végzettségem, viszont engem a weblapkészítés sokkal jobban fogllkoztat.
Vannak alap HTML, CSS ismereteim, illetve tudom higy mi az a php, javascript és SQL. Ezekben viszint még nem vagyok penge.
Mostanra megtanultam wordpress oldalakat létrehozni, és elszórakozgagni DIVI-vel és egy két sablonnal illetve pluginnel.
Szeretném azonban ennek szentelni az életemet, és profi weblapokat készíteni.
Mi ennek a menete?
Mik azok a nyelvek amiket először is meg kell tanulnkm és azután hiyan tovább?
Ha weblapfejlesztő szeretnél lenni, akkor kezdetben felejtsd el ezeket a blogmotorokat, mert nincs rá nagy igény. Ezekre azt mondják a cégek, hogy köszönik, de ők is feltudják telepíteni.
Szerintem html, css, php/nodejs/asp (tehát valamit szerveroldalra), js, sql elengedhetetlen. Esetleg bootstrap, hogy responsive legyen.
Ha jól akarod csinálni, van mit tanulni:
Köszönöm.
Tudom hogy sok lesz, de ha akarok valamit kezdeni magammal ezügyben akkor muszáj lesz. Kezdetnek a js-et és az SQL-t venném át. Ismertek ehhez valami jó online tananyagot?
A w3schools oldalon mindenhez találsz jó kezdő anyagot, de az sql-t felejtsd el egyelőre, és koncentrálj az alapokra, főként as javascriptre. És tanulmányozd az előzőekben linkelt roadmapot, nagyon jó ajánlásokat és tanmenetet ír elő.
Ha már elérted azt a szintet, hogy csuklóból össze tudsz rakni egy responsive sitebuildet interaktív javascripttel, akkor jöhet a backend, de akár a frontenden is megragadhatsz, már azon a szinten is sok jól fizető frontendes állás van (persze ezekhez a profi javascript elengedhetetlen)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!