Hogy tudnám ezt megcsinálni? Info lent.
van 2 html fájl, az egyikre írtam egy bejelentkeztetőt,
és azt kellene, hogy csinálja, hogy ha megnyomja vki a bejelentkezés gombot átküldje a másik html-re az adatokat,
Milyen kódot rakjak a "belépés gomb" alá?
Előre is kösz!
Nem egészen értem a problémád. HTML fájlnak nem tudsz adatot küldeni, mert az statikus, php fájlnak küldd az adatokat. Belépés gömb alá pedig egy form kell pl.
<form method="post" action="masikphp.php">
<input type="text" name="nev">
<input type="submit" name="submit" value="belépés">
</form>
A masikphp.php fájlban pedig kell valami, ami veszi ezeket
$nev = $_POST['nev']
Ekkor a $nev változóban van az, amit a nev szövegdobozba beírtak.
Megemlíteném, hogy nem adtam konkrét megoldást, ha ezt beírod a php fájl hibát fog jelezni, kell a nyitó <?php és a záró ?> tag, és ezután sem írna ki semmit.
Nézz utána a php programozás alapjainak.
Pl:
<html>
<head>
<title>bejelentkezés</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="php.php">
Bejelentkezés: <input type="text"><br>
Jelszó: <input type="password"><br>
<input type="submit">
</form>
Ezt tedd bele valamilyen html kiterjesztésű fájlba
php.php:
<?php
echo "Hibás felhasználónév vagy jelszó!";
?>
19.41-en jót nevettem xD Végülis, tényleg ezt kérte... xD
Kedves kérdező, nagyon túl akarod bonyolítani a dolgot, azért ennyire nem az. Mielőtt ilyennek neki fogsz nem árt tisztába lenned azzal, hogy mit mire használunk.
Amit Te szeretnél az a következőféleképpen szokott működni:
Van egy html fájl, ami bekéri a felhasználótól a felhasználónevet és a jelszót. Ezeket az adatokat egy, az action-be megadott php-nek továbbítja a rendszer, miután a gombra kattint a felhasználó. Ez a php fájl valahonnan (általában adatbázis) kiolvassa, hogy LÉTEZIK-E ilyen felhasználó, akinek ez a felhasználóneve és a jelszava. Ha létezik akkor regisztrál neki egy session ID-t, esetleg sütit és tovább engedi a védett tartalomra. Ha nem létezik ilyen felhasználó, vagy rosszul adta meg a nevet, jelszót, akkor hibát ír ki.
Tehát még egyszer a hozzávalókat:
1db bejelentkező form (html), 1db adatellenőrző/feldolgozó php, 1db adatbázis és tetszőleges darabszámú védett tartalom.
És a slussz poén, hogy ezt az egészet egyetlen egy php fájlon belül szokták megoldani. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!