A neten elérhető webshop template-ek működő képesek, vagy igényelnek még programozást, vagy bármilyen műveletet?
A template alapvetően a megjelenítéshez tartozik, míg a kosárba helyezés, végösszeg kalkuláció, és a hasonló funkciók pedig a vezérléshez, ill. a modellhez (adatbázis). Vannak azért kivételek, ahol mindent egybe összehánynak, "jó lesz az úgy a parasztjának" elven (a T-Systems tudna mesélni...), de ez elég amatőr munka, az ismertebb webshopok nem így működnek. Szóval az ilyen funkciók alapvetően nem függnek a template-től. Gyanítom inkább azért van letiltva a demo oldalakon az ilyesmi, hogy még véletlenül se akarjon vásárolni senki onnan.
Az, hogy hogyan kell template-et telepíteni, változó. Egyeseket elég csak bemásolni egy adott könyvtárba, míg másokhoz tartozik egy kis telepítőscript, ami installálja az adott template-et. A komplexebb template-ek az sokszor az adatbázisba is belenyúlnak.
Ilyen mentalitással ne akarj webshopot írni.
Persze hogy kell dolgozni rajta, nem keveset.
Egy template általában csak egy megjelenésért felelős sablon, ami a külcsínt (illetve az elemek renderelését) biztosítja a webáruháznak. Kell egy váz, amire ráhúzod.
Itt dől el, hogy mennyit kell még vele dolgozni.
Ha például egy WooCommerce alapon működő webáruházmotorod van, és telepítesz rá egy azzal kompatibilis sablont, nagy valószínűséggel nem sok dolgod lesz vele. De ha mondjuk magad írsz egy webáruházmotort, és ahhoz keresel sablont, azokat összeegyeztetni és "egybevasalni" nem kevés munka is lehet.
Alapvetően a hozzáállásom csupán annyi, hogy megszeretném érteni ennek a hogyanját. Szeretném, ha lenne valamennyi tudásom arról hogyan működik ez az egész dolog.
A másik pedig, hogy ilyen template-ek között nézelődtem, hogy mi illene hozzánk és találtam egy tökéletes mintát, ami szabadon felhasználható, nincs jog- vagy bármilyen díja. Csak ugye nem "funkciónálnak" a funkciók. Ezt nem érttem, hogy mi az oka.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!