Ha első éves hallgatóként infótanárin HTML dokumentumot kell készítenem és eddig csak középszintű érettségin csináltam weblapot, akkor milyen weblapkészítőt ajánlotok, amin egyszerűen meg lehet oldani a feladatot? A KompoZer jó hozzá?
Attól függ mit kér a feladat, miket tanultatok eddig.
Ha HTML-nyelvet tanultok és a feladat kifejezetten HTML-oldalt kér, akkor írd meg kódszerkesztőben (az a biztosabb) - Aptana, Atom, Brackets, Eclipse (+ Web Tools Platform), emacs, Komodo Edit, Netbeans, Notepad++, Sublime text, vi/vim - vagy használd az általad preferált WYSIWYG-szerkesztő kódnézetét (és reménykedj, hogy a WYSIWYG-szerkesztő nem cseszi szét a kódot).
Ha csak "weboldalról" van szó, és nem kötelező a kódolás (nem ezt tanuljátok), akkor használd az általad preferált WYSIWYG-szerkesztőprogramot.
Egyébként ha ez nincs meghatározva: kérdezd meg a csoporttársaid/felsőbbéves hallgatókat/tanárod - ők tudják pontosabban megmondani.
Én maradnék a Notepad++-nál, ezek a "programok" csak szétcseszik a weboldalad.
Ha meg elakadnál, ott a w3schools.
Notepad++ a legegyszerűbb és legjobb kódszerkesztő (szerintem).
Komolyabb, grafikus szerkesztéshez meg Dreamviewer, amit javasolni szoktak.
Ha ilyen nagyon gagyi Word szintű HTML cucc kell, akkor meg a Sharepoint designer. Érettségire is sokan ezt választják.
én Dreamweavert használok, 30 napig ingyen kipróbálhatod.
notepad a legegyszerűbb, én is csak az átláthatság, és a hibák kiemelése miatt használom a DW-t, de ott is kézzel kódolok :)
Köszönöm mindenkinek!
U.i én senkit nem pontoztam le. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!