[Ajax] Küldjünk GOMBOT, post-ként, hogyan?
Szia!
Hogy lehetne megoldani azt szerintetek, hogy az Ajax egy gombot post-oljon PHP -nak?
Tehát, ha PHP -ban az áll, hogy
if(isset($_POST['gombvagyok']){
echo "szupi";
}
akkor, végre kiírja, hogy "szupi"?
Az ajax kódom amivel próbáltam:
function chpw(){
$.ajax({
var adatok='gombvagyok='+submit;
type:'post',
url:'core.php',
data:adatok,
cache:false,
success: function(valasz){
$('#p_valasz').html(valasz);
}
}); return false;}
A prog.hu -ra is kitettem a kérdést, de ott mindenki arra terelte a témát, hogy tudom-e mi az a CMS rendszer -_-
Meg, hogy egy .mp4 fájl cms rendszer, amivel lehet weboldalt készíteni, én meg mondom ezek hülyék, úgy-hogy most újra itt teszem fel a kérdést, mert itt csak profik vannak! :)
UI:
html kódban szándékosan nem akarok form -ot használni és submit gombot meg ilyeneket, hisz akkor refreshelné az oldalt.
Köszönöm! Látszik itt mindenki profi! Két válaszból máris megvan, hogy kell megoldani!
Nagyon szépen köszönöm! :)
Ja. Igazából ennek úgy kéne működnie, hogy alapesetben úgy működjön a weboldal, ahogy hagyományosan egy form -al, dehát elküldi az űrlapot a böngésző.
A javascript inkább csicsa, ne kókányolj légyszives.
ha nincs js => elküldi az űrlapot
ha van js => nem küldi el az űrlapot (ajax kérést küld)
Előző vagyok.
Aki piros kezet adott az bekaphatja. Erre van a preventDefault() hogy letilts a eseményt. Nem returnal kell kiugrani, elég pistike megoldás.
Like majmok :D
Meglátszik, hogy nokedlik járnak ide, nem tudnak különbséget tenni a hasznos és a nem tetszik között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!