Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok domaint hozzá...

Hogyan tudok domaint hozzá csatolni a webolalhoz DNS szerkesztőben keresztül?

Figyelt kérdés
Beállítottam az A rekordot így. Az " állomást" automatikusan beírta, mármint a domaint. Viszont úgy állítottam be, hogy pl. valami.hu, és azt is láttam, hogy úgy is kell csinálni egy A rekordot, hogy az állomás elejéhez oda kell írni, hogy www.valami.hu, hogy mind a két esetben jó legyen. Ez meg is van.. De a TTL-t nem értem. Alapjáraton 86400-en van.. Amit nem tudom, hogy most jó-e. És azt nem tudom, hogy esetleg más valami rekordot be kell-e állítani. Ez most lehet, SRV, vagy más. Köszönöm aki tud segíteni.
2018. márc. 14. 22:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

[link]

Én 3600-ra szoktam állítani (1 óra), ha IP-t kellene cserélnem az adott dns cím alatt.

2018. márc. 14. 23:15
 2/13 A kérdező kommentje:
Ki próbálom.. :)
2018. márc. 15. 11:04
 3/13 A kérdező kommentje:
Nem működik
2018. márc. 15. 13:20
 4/13 anonim ***** válasza:

- Tehát van egy webszervered egy fix lokális és fix publikus IP-vel

- fut rajta egy website, ami a 80-as porton figyel

- lokálisan nyitva van tűzfalon a 80-as bejövő port

- a routeren pedig be van állítva port átirányítás a 80-as portra.

- a publikus IP-t felvetted A-Record-ként egy domain névhez (vagyishogy akkor 2 A-Record-od van: egy “www” kezdetű és egy “www” nélküli.

2018. márc. 15. 16:00
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen.. Szóval, azt nem értem, hogy miért nem irányítja rá.
2018. márc. 15. 23:54
 6/13 A kérdező kommentje:
Ha az IPv4 címet beírom, akkor behozza a weboldalt. De a domain sajnos nem működik (most).. És ez most nekem pedig pont fontos lenne
2018. márc. 15. 23:57
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha megpingeted a domain nevet, akkor visszaadja a publikus IP-t?
2018. márc. 16. 13:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Szóval.. Elmagyarázom, vettem egy VPS-t. És feltöltöttem a /var/www mappán belül a weboldalt. És ugyebár van ennek egy IP-je. Ha az IP-t beírom a google-ba, akkor behozza a weboldalt.. Viszont, vettem egy domaint, amit hiába próbálok rárakni, nem akar sikerülni.
2018. márc. 16. 16:57
 9/13 anonim ***** válasza:

vps-t csak bérelni lehet 😏 és abszolút értem, hogy mit akarsz.

Tehát a kérdésem ismét: ha megbingeted valamelyik domain nevet, akkor visszaadja azt az IP-t, amihez felvetted a nevet, mint A-Rekord?

A gépeden indítsd el a Parancssor programot, majd írd be, hogy

ping www.domainneved.hu

Ezután nyomj egy ENTER-t a billentyűzeten (a www.domanneved.hu helyére nyilvàn azt a domain nevet írod be, amihez felvetted a DNS bejegyzést).

Mit kapsz eredményül?

2018. márc. 17. 08:43
 10/13 A kérdező kommentje:

Értem, persze.

Ezt kapom meg: Ping request could not find host www.domainnevem.hu. Please check the name and try again.

2018. márc. 17. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!