Online filmezős oldalak legálisak?
illetve nem az oldal készítője tölti fel a tartalmakat a külső tárhelyre.
plusz, DMCA kérésre eltávolítja a tartalmat az oldaláról.
@mc_jozsika2009: ha nem tudnám hogy ez irónia akart lenni... :-D
A kategóriát tekintve, a kérdező szerintem az üzemeltetésére gondolt.
Német jogszabályok tényleg szigorúbbak, még a megtekintés terén is.
Bár ott is még mindig inkább csak azért tudnak büntetni, ha p2p alapú rendszeren megy, így vissza is osztja a letöltött anyagot.
Illetve a német területen üzemeltet ilyen jellegű oldalakat.
Maga a videók linkelése, beágyazása egy weboldalba nem jogellenes, így a megtekintésük sem az...
Ami igen, az a feltöltése, és tárolása.
Ha kettőből az egyik össze kapcsolható a weboldal üzemeltetőjével, akkor a weboldal is az.
Utóbbit persze bizonyítani kell, de a szerver üzemeltetőktől kikérhetik a jogvédők hogy ki töltötte fel, mert a felhasználási feltételükben benne van, hogy ők felelősséget nem vállalnak, azt a feltöltő vállalja.
És ha IP vagy egyéb adatok alapján utol tudják érni, össze kapcsolni magával az oldallal akkor képez gondot.
Pár ilyen kísérlet mindig akad, hogy feltöltik saját szerverre és tovább osztja, saját weboldallal, de ezeket fél év alatt könnyedén bezárják...
A YouTube -ról csak annyit, hogy ott azt is letiltják ami nem jogvédett...
Egy cég készítettet kis reklám videót, még a zenét is saját maguk vették fel.
Majd 5 év után: "A videó UMG anyagát tartalmazza, aki letiltotta azt szerzői jogi okok miatt."
Egy alig 2 éves zenének egy részletével történő hasonlóság miatt.
De nem csak a YouTube -ról, hanem a hozzá tartozó Google Driver -ból is eltávolította a nyers forrás fájlokat, amiből is végül készült a videó.
Szerencsére meg volt DVD -n is, így megpróbáltam vissza tölteni, amit most egyből tiltott is.
Mondom akkor "jó van", konvertáltam MP4 -be, és ment saját szerverre.
Csak röhej, ha nem egy nagy kiadó társaság vagy, annak ellenére is törölhetik a tartalmad, hogy az a hasonló mű alkotása előtt 3 évvel már fent volt a szerveren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!