Mennyi látogató kell egy weboldalnak, hogy kb. havi nettó 1000000 ft-ot termeljen google hirdetésekből?
Tudom, hogy nagyképű és nagyon relatív kérdés egyben de mégis? :)
Mennyi az annyi?
(Tárhelyszolgáltatónál lennék vagy otthoni szerver... Tök mind1 mert mind2-t meg tudnám oldani. :) )
Várom a válaszaitokat.
A világ 15. leggazdagabb adsense-bevételének tulajdonosa keres havi 5k dollárt (1,3 millió forint). Tehát a mérce igencsak magas, tekintettel arra hogy pár millió ember biztos használja és te ennek a milliós listának a legvégén kezdesz.
Előbb érd el a havi minimum kifizetési limitet valahogy, és mire ez összejön rájössz hogy zsebpénznek is kevés nemhogy bevételi forrásnak.
Külön szerverek kellenének hozzá.
És NAPI Milliós látogatottság.
Tehát minden nap, minden ~10. magyar felkéne hogy menjen az oldaladra időt tölteni.
Ez már megközelítené a FércBook -ot és messze lehagyná a Skype -ot.
Igen tudom, és igazatok is van. A kérdés valóban meggondolatlan, mert azt elfelejtettem beleírni, hogy tudom, hogy nagyon sok mindentől függ a dolog.
De azért őszintén köszönöm a válaszokat, mert szinte midegyik segített. :)
Elég havi 500.000 látogató ehez az összeghez, de egyrészt nagyon jó minőségű, folyamatosan friss tartalom kell, másrészt nagyon sok függ a nyelvtől és mégtöbb függ a weblap témájától.
Mindezek mellett ha van ennyi látogatód akkor már nagyon komoly áron tudsz értékesíteni fix bannerhelyeket, ami sokkal többet hoz mint a Google Adsense.
Emellett javaslom más display hálózatokkal is szerződni (adverticum, etarget, stb) ami szintén plusz bevétel.
Viszont ennyi látogatóhoz 10 milliós nagyságrendű összeget kell költened SEO-ra, hogy legyen elég látogatód, ami lehet csak 1-2 év múlva térül majd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!